Aurélien Tchouaméni matchwinner voor Real Madrid

Foto: Aurélien Tchouaméni matchwinner voor Real Madrid

Bij Real Madrid ligt de focus natuurlijk volledig op de aanstaande return van de kwartfinale in de Champions League tegen Manchester City (heenwedstrijd: 3-3), maar intussen diende De Koninklijke het vandaag nog wel ‘eventjes’ op te nemen tegen Real Mallorca. Gelukkig liep dat (relatief) van een leien dakje. Aurélien Tchouaméni maakte de enige en dus winnende treffer.

Real Mallorca-Real Madrid 0-1

In het Estadi Mallorca Son Moix was het overduidelijk dat de Madrilenen hadden besloten om een snipperdagje op te nemen, want de mannen van trainer Carlo Ancelotti deden het wel héél rustig aan. Desondanks ging het gelijk op, waarbij beide ploegen mogelijkheidjes kregen, maar geen grote mogelijkhéden. Alleen Jude Bellingham was echt dicht bij het openingsdoelpunt, maar de middenvelder uit Engeland raakte de lat.

Aan de andere kant van het veld werd Antonio Raillo gevaarlijk met een kopbal, maar zijn inzet werd gekeerd door doelverdediger Andriy Lunin. Een paar minuten na de pauze maakte Tchouaméni dan toch het openingsdoelpunt (en dus tevens het enige doelpunt) van de wedstrijd. Hij schoot van afstand en zag zijn inzet aangeraakt worden, maar dat hielp de Fransman alleen maar.

Even later moest Mallorca-keeper Predrag Rajkovic bijna opnieuw vissen, maar met een uiterste krachtsinspanning wist hij Brahim Díaz toch van scoren af te houden. Dit overigens tot grote woede van Luka Modric, die zijn medespeler de kans bood. Ook Federico Valverde was nog dicht bij de 0-2, maar de Uruguayaan zag zijn poging van de lijn gehaald worden door Matija Nastasic.

Scoreverloop: 0-1 (48′) A. Touchaméni

Terechte overwinning?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie