Andy van der Meijde en Melisa Schaufeli zijn gescheiden, dit is waarom

Foto: Andy van der Meijde en Melisa Schaufeli zijn gescheiden, dit is waarom

Andy van der Meijde haalde als voetballer niet alles eruit wat erin zat, maar in zijn leven ná het profvoetbal doet hij dat wel. Zo verdient de oud-speler van onder meer Ajax, FC Twente, PSV en het Engelse Everton met alleen al de views van zijn YouTube-serie ‘Bij Andy In de Auto’ bijna 100.000 euro per jaar, en daar komen nog sponsordeals (bijvoorbeeld voor de auto zelf) bovenop. Volgens Roddelpraat heeft Van der Meijde een vermogen van zo’n 6 miljoen euro.

SNtertainment: Het turbulente leven van analist, oud-profvoetballer en excentriekeling Andy van der Meijde

Als voetballer boerde hij natuurlijk ook al goed. Door een gokverslaving van zijn vader groeide Van der Meijde op in relatieve armoede, maar binnen de lijnen schoot hij de nodige miljoenen richting zijn bankrekening. Toegegeven, de geboren Arnhemmer heeft een fors deel daarvan uitgegeven aan de geneugten van het leven, maar hij komt niets tekort.

Precies daarom verbrak Van der Meijde in 2015 zijn huwelijk met Melisa Schaufeli. Toch zijn de twee nog altijd bij elkaar. Waarom zijn ze dan gescheiden? Puur om financiële redenen, zo bevestigde Melisa toentertijd aan Shownieuws. In september 2014 gaven ze elkaar juist nog het ja-woord (wat ook te zien is geweest in hun eigen realityserie bij SBS destijds). “Andy en Melisa waren getrouwd in gemeenschap van goederen, met als gevolg dat de exen van Andy achter het geld van Melisa aankonden, die als kapster werkt. Na de scheiding konden zij geen aanspraak meer maken op het geld”, schrijft het hierboven benoemde nieuwsmedium. “Soms kan het gewoon niet anders. Kortom: het is puur een geldkwestie en dit was de beste oplossing voor ons”, legde Melisa uit.

De liefde van zijn leven

In Beau Monde vertelde Andy al eens over de eerste ontmoeting met Melisa: “Ik zag haar voor het eerst in mijn stamkroeg en vond haar maar arrogant, maar ook fascinerend.” Ze hielden contact. “We wisselden nummers uit en na drie dagen pingen op onze BlackBerry’s zei ze: ‘Kom je bij me eten?’ We hebben gepraat, gegeten en vanaf dat moment was het eigenlijk wel duidelijk. Vraag me niet hoe, maar we wisten allebei dat we bij elkaar zouden blijven.”

Al snel gingen ze samenwonen. “Na drie maanden ben ik bij haar ingetrokken in Apeldoorn, een jaar later hadden we een kind. We kunnen over alles met elkaar praten, ook over exen en dat soort dingen. En geintjes maken, hè. Ik heb altijd plezier met haar.” Melisa ‘redde’ Andy uit zijn wilde Amsterdamse levensstijl. “Toen ik daar woonde, was het alleen maar stappen, eten, drinken en weer stappen, eten en drinken.”

Zorgen om dochter Dolce

Inmiddels hebben ze samen twee kinderen. Andy had al drie dochters: twee met zijn Italiaanse ex-vrouw en één uit een affaire met een Britse stripteasedanseres. Die laatste dochter heet Dolce, zij woont bij haar moeder in Liverpool. Lange tijd maakte Van der Meijde zich ernstige zorgen om de gezondheid van de zestienjarige Dolce. “Dolce is geboren met het kortedarmsyndroom”, vertelde de analist recent aan Story. Vanwege een te korte darm kon ze niet op een normale manier eten. “Ze was afhankelijk van sondevoeding. Er werden buisjes op kunstmatige lijnen in haar lichaam aangesloten om toch voedingsstoffen binnen te krijgen.” Twaalf uur per dag lag Dolce aan een machine, thuis of in het ziekenhuis in Liverpool.

“Mensen denken vaak dat ik helemaal geen stress had toen ik een voetballer was, maar dat is helemaal niet zo. Deze situatie heeft altijd veel druk op mij gelegd.” Maar onlangs was er goed nieuws: “Ze is een half jaar geleden gezond verklaard. Door de voeding die ze wel binnen heeft gekregen heeft de afgelopen jaren zijn haar darmen langzaam gaan groeien, en hebben nu een formaat bereikt waarmee Dolce wel zelfstandig voedsel kan opnemen en verteren.”

Eindelijk haalt Andy alles uit het leven

Het moge duidelijk zijn dat achter de aanstekelijke lach van Andy van der Meijde toch ook een hoop verdriet schuil gaat, maar dankzij zijn grote liefde Melisa Schaufeli haalt hij nu alles uit het leven. Iets dat hij tijdens zijn carrière als profvoetballer niet voor elkaar kreeg.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Ben jij fan van Andy van der Meijde als analist?

  • Ja
  • Neh
9818+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:30
22+
‘Oranje-tenue voor EK 2024 uitgelekt’
09:15
41+
‘Slot gooit voorhoede om in allesbepalend duel met AS Roma’
08:50
24+
Klopp blij met Nederlandse inzet tegen Luton: ‘Uitzonderlijk’
08:33
37+
Noa Lang krijgt eigen documentaireserie
08:15
150+
Van ‘t Schip gaat in op vormdip Kenneth Taylor
07:49
330+
‘Mogelijk twee wijzigingen in Ajax-opstelling tegen Bodø/Glimt’
07:34
198+
Dit is waarom Dest PSV een ‘speciale club’ vindt
07:20
20+
Van Dijk blij met zijn rol in Liverpool-overwinning: ‘Wil belangrijk zijn’
23:44
423+
Mannsverk heeft nieuw Ajax-duo voor ogen: “Geweldige aanvulling”
23:20
42+
Prachtige goal bezorgt Porto in extremis overwinning op matig Arsenal
22:55
58+
Beter Barcelona krijgt met gelijkspel in Napoli te weinig
22:34
70+
Van Dijk en Gakpo belangrijk bij zege koploper Liverpool
22:15
903+
‘Winnaar van PSV-Dortmund verliest sowieso in kwartfinale’
21:57
55+
Nederlanders van Liverpool draaien verrassende achterstand om
21:36
349+
Enthousiaste Sneijder tipt Koeman: “Hij is echt fantastisch”
21:12
228+
Slot duidt het grote verschil tussen Feyenoord en Roma
20:49
220+
Bodø/Glimt ziet geen voordeel tegen Ajax: “Daar zijn ze wel bekend mee”
20:25
379+
Jahanbakhsh laat zich uit over toekomst bij Feyenoord
20:02
44+
Opstellingen CL: Boze Frenkie de Jong in de basis bij Barça
19:38
150+
Van ‘t Schip benadrukt importantie van Berghuis bij Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie