Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Anco Jansen: ‘Denk dat Farioli dat voor Ajax gaat zijn’

Foto: Anco Jansen: ‘Denk dat Farioli dat voor Ajax gaat zijn’

Anco Jansen is erg benieuwd naar wat Francesco Farioli kan gaan bewerkstelligen bij Ajax. De 35-jarige Italiaan werd deze week officieel aangesteld als de nieuwe coach.

Anco Jansen positief over Francesco Farioli bij Ajax

“Ik denk dat hij heel veeleisend gaat zijn. Daar zit misschien wel het belangrijkste gedeelte in, want ik heb dat het hele seizoen een beetje gemist. Bij Steijn en John van ’t Schip heb ik nooit echt het gevoel gehad dat er van 9 tot 5 een machine van die gasten werd gemaakt qua intensiteit en fysieke arbeid. Ik denk dat hij dat wel zal doen”, reageert Jansen in Voetbalpraat van ESPN.

Een totale schoonmaak bij Ajax zou niet slecht zijn, denkt de oud-middenvelder. “Ik denk ook dat het goed is. Laat het hem maar doen. Het roer moet om. Een frisse wind van een buitenlandse jonge vakidioot, ik geloof er wel in.”

Kees Luijckx over nieuwe technische staf Ajax

Kees Luijckx vindt het opvallend dat Farioli vier ‘eigen’ mensen meeneemt voor zijn staf; enkel Dave Vos blijft achter met enig Ajax-DNA. “Als ik een club was, zou ik in mijn technische staf altijd één of twee mensen hebben die de rode lijn bewaken. Mensen die goed zijn in wat ze doen. Het gaat over Ajax-DNA, maar het hoeft niet altijd een assistent-trainer te zijn. Dat zijn soms ook de masseurs of teammanagers.”

“Ik vind het sowieso een risico door zo’n grote staf vanuit zijn netwerk neer te zetten bij Ajax. Ik snap dat hij een bepaalde rugdekking wil hebben, maar ik blijf het een risico vinden. Ik zie niet dat hij Ajax direct even naar zijn hand kan zetten. Hij heeft daar echt tijd voor nodig, zo zie ik dat”, aldus Luijckx tot slot.

Enkel Vos met Ajax-DNA in de staf is te weinig

  • Eens
  • Oneens
412+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie