Amsterdam neemt maatregelen voor hoog-risicowedstrijd Ajax – Aston Villa

Foto: Amsterdam neemt maatregelen voor hoog-risicowedstrijd Ajax – Aston Villa

Amsterdam bereidt zich voor op de Conference League-kraker tussen Ajax en Aston Villa. De gemeente ziet het duel als een hoog-risicowedstrijd. Burgemeester Femke Halsema heeft daarover een brief aan Amsterdamse ondernemers gestuurd. In de binnenstad gelden onder meer extra alcoholbeperkingen.

Ajax – Aston Villa wordt aangemerkt als hoog-risicowedstrijd door gemeente Amsterdam

Amsterdam verwacht dat er zo’n 3.500 Aston Villa-fans afreizen naar onze hoofdstad. Halsema schrijft in de brief aan ondernemers onder meer dat de Britse supporters een negatieve reputatie hebben in Amsterdam. “Britse voetbalsupporters kennen een geschiedenis van het veroorzaken van wanordelijkheden op de Wallen. Er is vaak sprake van overmatige inname van verdovende middelen en alcohol. Het verkopen van (grote hoeveelheden) alcohol, soms tegen stuntprijzen, door winkeliers faciliteert dit gedrag”, waarschuwt de burgemeester.

Beperking alcohol

Alcohol wordt gezien als een grote oorzaak van dit wangedrag. Daarom zullen er donderdag maatregelen worden getroffen door de gemeente Amsterdam. Voor de verkoop van alcohol geldt dat dit vanaf 13.00 uur niet meer mag in plaats van de gebruikelijk 16.00 uur. “De Driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) acht het noodzakelijk om deze beperkingen donderdag a.s. eerder in te laten gaan. Dit omdat de supporters al vanaf het middaguur in de stad verwacht worden.”

Het treffen tussen Ajax en Aston Villa begint donderdagavond 18.45 uur. Het betreft de heenwedstrijd in de achtste finales van de Conference League.

Verwacht jij ongeregeldheden?

  • Helaas wel…
  • Nee, denk het niet
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie