Ambitieus PSV ziet kans om gat met Ajax en Feyenoord te dichten

Foto: Ambitieus PSV ziet kans om gat met Ajax en Feyenoord te dichten

PSV onderzoekt de mogelijkheden om het Philips Stadion in de toekomst uit te breiden. De clubleiding heeft na financiële en bouwkundige onderzoeken bepaald dat er op de lange termijn ruim tienduizend plekken bij moeten komen.

PSV wil in de toekomst Philips Stadion gaan uitbreiden

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad maandagmiddag. Naar verluidt deed onderzoeksbureau Hypercube onlangs breed onderzoek naar PSV en de vraag welke plek de Eindhovenaren in het Europese voetballandschap in kunnen nemen. Een belangrijk onderdeel in de groei van de club is het Philips Stadion.

De leiding van PSV het ambitieuze plannen: het stadion moet de komende jaren worden uitgebreid. De club kampt al jaren met een wachtlijst van vele duizenden supporters voor een seizoenskaart en met de huidige successen wordt die alleen maar groter. PSV verkoopt nu jaarlijks ongeveer 28.000 ‘vaste’ tickets en per wedstrijd duizenden losse toegangskaartjes.

Het is nog de vraag hoe PSV de toekomstige verbouwing van het stadion precies voor zich ziet. Het onderkomen van de aanstaande landskampioen blijft in ieder geval op de huidige plek. De gemeente Eindhoven wordt bij alles aangelijnd en is al geïnformeerd over de ambities. ‘Eindhoven’ is eigenaar van de grond onder het stadion, die in erfpacht is gegeven aan de club. PSV is wel eigenaar van de opstallen: het Philips Stadion hoort bij de activa (bezittingen) van de club.

Achterstand op Ajax en Feyenoord

Als een verbouwing in de loop van de komende jaren door gaat kan PSV een belangrijk gat met Feyenoord en Ajax dichten. Sinds de opening van de Johan Cruijff Arena in de jaren negentig heeft Ajax structureel 10 tot 15.000 meer toeschouwers dan PSV kunnen trekken, terwijl daarvoor de Eindhovenaren vaak de meeste bezoekers trokken. Ook Feyenoord kan meer mensen in het stadion krijgen, aangezien de capaciteit van De Kuip zo’n 16.000 plaatsen groter is.

Wordt PSV komende jaren de vaste nummer één van Nederland?

  • Denk het wel
  • Echt niet
460+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie