“Als je met 5-1 verliest, moet je met een reactie komen”

Foto: “Als je met 5-1 verliest, moet je met een reactie komen”

Niet alleen Manchester United (0-3 tegen AFC Bournemouth), maar ook Bayern München blameerde zich vandaag. Der Rekordmeister ging met maar liefst 5-1 onderuit tegen Eintracht Frankfurt en Thomas Müller verwacht een reactie van zijn medespelers.

Spelers Bayern München in de war door verdedigers?

“We hebben de hele week goed getraind, maar we waren er niet klaar voor”, begon trainer Thomas Tuchel zijn verhaal na afloop van de partij voor de camera van Sky Deutschland. “Dat is onze eigen schuld. We moeten onszelf afvragen waarom we zo begonnen zoals we vandaag deden. De bereidheid en de gretigheid die je nodig hebt om een uitwedstrijd te winnen, was er vandaag niet.”

Overigens kreeg Bayern nog wel een aantal grote kansen… “Het was een rare wedstrijd. Frankfurt deed alles goed vandaag. Wij speelden niet goed en dan heb je weinig te zeggen. We hebben het gevaar van de situatie onderschat en gaven de wedstrijd al vroeg uit handen.”

Vervolgens kwam Tuchel met een mogelijke ‘verklaring’: “We hadden vier verdedigers verwacht. Dat waren het er uiteindelijk ook, maar op het wedstrijdformulier leek het een vijfmansverdediging. Misschien hebben we de spelers voor de aftrap te veel informatie gegeven en was de focus daardoor weg.”

“We zullen ons terugknokken!”

Thomas Müller verwacht een reactie van zijn ploegmaten: “‘Als je met 5-1 verliest, moet je met een reactie komen. Dan moet de ‘woede-motor’ komen. We zullen ons terugknokken!”

Had jij dit verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie