‘Ajax wil megatalent van Arsenal strikken’

Foto: ‘Ajax wil megatalent van Arsenal strikken’

Ajax werkt achter de schermen hard aan de komst van Chidozie Obi-Martin, zo meldt het Deense BOLD. De Amsterdammers lijken een goede kans te maken om hem binnen te halen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Interesse van Ajax in Obi-Martin

Het 16-jarige megatalent van Arsenal is een veelbelovende speler in Europa. Zo maakte hij in november een grote indruk door voor Arsenal O16 in het topduel met de leeftijdsgenoten van Liverpool maar liefst 10 keer te scoren, waardoor de Londenaren met een 14-3 overwinning naar huis gingen. Het zorgde voor veel aandacht in de media.

Voor Arsenal is het dan ook duidelijk dat Obi-Martin op termijn kan uitgroeien tot een belangrijke speler van het eerste team. Het is echter de vraag of de club hem weet vast te houden. Vanwege de Engelse regels heeft Arsenal pas op 29 november, wanneer hij 17 wordt, de mogelijkheid om hem een profcontract aan te bieden.

De club kan hem daardoor voor die tijd niet vastbinden. Dat kunnen buitenlandse clubs echter wel, zoals Ajax en Borussia Dortmund. Beide clubs proberen hem dan ook los te weken, waarbij ze uitsluitend een opleidingsvergoeding hoeven over te maken. Ajax verwacht dat de 1,88 meter lange centrumspits op termijn zeker het eerste team kan bereiken.

Arsenal probeert hem te behouden

Ondertussen probeert Arsenal hem enthousiast te houden. Hij is al doorgeschoven naar de O18 en zal mogelijk snel ook voor de O21 uitkomen. Daarnaast trainde hij al meermaals mee met het eerste team. Mikel Arteta zou met het clubbestuur zelfs overwegen om hem dit seizoen al zijn debuut te laten maken, om hem nog meer perspectief te tonen.

Geeft Ajax voldoende kansen aan talenten?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
1406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie