Ajax Vrouwen ondanks oorwassing ‘trots’ op prestatie

Foto: Ajax Vrouwen ondanks oorwassing ‘trots’ op prestatie

Dinsdagavond toonde het vrouwenelftal van Chelsea aan de Ajax Vrouwen dat de echte Europese top nog een behoorlijke uitdaging is voor de Eredivisieploeg. Desondanks voelt trainer Suzanne Bakker vooral trots na de 0-3 nederlaag in de eerste kwartfinale van de Champions League.

Reactie Bakker op kwartfinale Ajax Vrouwen

De returnwedstrijd van volgende week in Londen voelt voor Ajax wellicht meer als een formaliteit dan als een kans op revanche. Chelsea domineerde Ajax dinsdagavond stevig, vooral in het veldspel. “Ze zijn niet tot uitgespeelde kansen gekomen. Maar als ze voor de goal komen, zijn ze levensgevaarlijk”, vindt Bakker.

“Ze zijn gewoon effectiever”, vervolgt Bakker tegenover de NOS. “Wij krijgen de eerste kans, maar zij maken de eerste kans die ze krijgen af. Dan zijn ze meedogenloos. Dat is voor ons zeker een les. Wij komen net kijken op dit niveau, deze bagage nemen we mee in onze rugzak. Ik ben enorm trots op wat we neer hebben gezet. Dat klinkt gek na een 0-3 nederlaag, maar ik had ons wel een doelpuntje gegund.”

Leuchter over grote kans

Romée Leuchter was de Ajacied die het dichtst bij een doelpunt kwam. Al in de 7e minuut had ze de openingstreffer op de schoen. “Als je scoort, begin je lekker aan de wedstrijd”, analyseert ze. “Maar het moet net goed vallen. Chelsea is echt een topclub, ze hebben weinig kansen nodig. Wij moeten top zijn om dit Chelsea te verslaan en we waren niet top. Volgende week moeten we laten zien wat we kunnen en er iets moois van maken.”

Ajax maakt volgende week kans in de return

  • Ja, zeker
  • Nope, no way
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie