‘Ajax-treinramp aanstaande’

Foto: ‘Ajax-treinramp aanstaande’

Louis van Gaal moet de scherven lijmen tussen Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen, en algemeen directeur Alex Kroes. Eerstgenoemde schorste laatstgenoemde vanwege handelen met voorkennis. Het Parool ziet in Van Gaal de ideale bemiddelaar om de bestuurlijke crisis te bezweren bij Ajax om zo een ‘treinramp’ te voorkomen.

Van Gaal ideale bemiddelaar voor bestuurscrisis Ajax

Van Praag gaat donderdag tijdens de ledenvergadering uitleg geven waarom de rvc afscheid wil nemen van Kroes. De leden willen echter niet af van Kroes, die volgens hen juist moet terugkeren in functie. De bestuursraad riep dan ook al op om het voorgenomen ontslag terug te draaien.

“Hoewel de bestuursraad en Kroes aansturen op een gezamenlijke ontmoeting met de rvc, heeft de rvc dat tot dusverre afgehouden”, begint Het Parool over de kwestie. “Van Gaal heeft een goed profiel om de partijen aan tafel te krijgen. Hij is een persoonlijke vriend van Van Praag, en in Portugal woont Van Gaal op enkele kilometers van rvc-lid Van Wijk. Ook werkte hij ‘in stilte’ al samen met Kroes.”

Net als commissaris Danny Blind weet Van Gaal dat een ontslag van Kroes de sportieve wederopbouw van Ajax vertraagt. Kroes is een belangrijke spil in de komende zomertransfers, maar door zijn schorsing komt alle druk nu bij Marijn Beuker te liggen. De krant meldt dat de rvc naast de bestuursraad ook de directie niet heeft gekend in de beslissing om Kroes te schorsen.

Ajax-treinramp op komst

De patstelling moet dan ook worden opgelost stelt de krant, dat spreekt van ‘een treinramp in slow motion’. De bestuursraad heeft bovendien de mogelijkheid om de rvc weg te sturen meldt Het Parool, waardoor er ook nog nieuwe commissarissen moeten komen en dat het probleem niet verder oplost. “Mocht de aankomende ledenvergadering geen oplossing bieden, dan is de volgende halte richting de treinramp de aandeelhoudersvergadering van 21 mei. De rvc is van plan dan het ontslag van Kroes te effectueren, terwijl de bestuursraad daar het voortouw kan nemen tot het opblazen van de rvc. In een politieke club als Ajax worden tot die tijd echter tal van wegen bewandeld om de frontale botsing te voorkomen – variërend van diplomatiek tot confronterend”, besluit de krant zijn conclusie.

Is Van Gaal de ideale man om dit conflict op te lossen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
893+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie