‘Ajax-transfer verpest: liever naar Feyenoord’

Foto: ‘Ajax-transfer verpest: liever naar Feyenoord’

In de afgelopen zomer werd de naam van Eduard Spertsyan behoorlijk vaak genoemd in de Nederlandse roddelrubrieken. De middenvelder van FK Krasnodar werd aan Feyenoord gelinkt, vervolgens ook aan Ajax, maar toch kwam het niet van een transfer naar de Eredivisie.

‘Feyenoord was beter geweest voor Eduard Spertsyan’

Igor Korneev, die zelf van 1997 tot 2002 onder contract stond in De Kuip en nu (klaarblijkelijk) een rol speelt in de begeleiding van de bovengenoemde voetballer, vertelt in gesprek met Metaratings over de transferbeslommeringen: “Ajax speelde vervelende spelletjes met Spertsyan en deed er gewoonweg veel te lang over, waar Feyenoord sportief gezien een veel betere stap was geweest…”

Daarmee herhaal de Rus wat hij eerder al zei: “Laten we zien wat er gebeurt. Voor mij is Feyenoord een interessanter project voor Spertsyan dan Ajax, dat is afgezakt tot het niveau van een gemiddelde club in Nederland. Feyenoord speelt in de Champions League en de club heeft enorme ambities en de beste coach van Nederland. Ze willen niet lang wachten. Eduard moet zelf beslissen wat het beste voor hem is.”

Kevin De Bruyne

Spertsyan zelf had wel oren naar de Johan Cruijff ArenA, maar de deal lag gecompliceerd vanwege zijn Russische werkgever. Het leidde tot een discussie bij Ajax, gaf de toenmalige directeur voetbalzaken Sven Mislintat toe: “De discussie ging niet over zijn kwaliteiten, maar over het feit dat hij in Rusland speelde. Hij had een geweldige speler voor ons kunnen zijn. Het is niet zo dat iemand daaraan twijfelt. Hij had voor Ajax een rol kunnen hebben zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City heeft. Hij is een speciale speler en die vind je niet voor dit geld op de markt…”

Overigens staat de Armeen anno 2024 nog altijd onder contract bij Krasnodar, maar wel is er nu interesse uit Spanje en Italië.

Liever naar Feyenoord?

  • Tuurlijk
  • No way
4263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie