Ajax-talenten vermorzelen Liverpool-jeugd: 10-0!

Ajax Onder-18 heeft woensdagmiddag in een oefenduel met de leeftijdsgenoten van Liverpool vernietigend uitgehaald. Op sportpark De Toekomst werden de jeugdige Reds getrakteerd op een enorme oorwassing. De teller stokte uiteindelijk op tien treffers.

Ajax kende een kickstart en scoorde in de eerste minuut al de openingstreffer. Don-Angelo Konadu nam de 1-0 voor zijn rekening en behoorde uiteindelijk met vier doelpunten in de eerste helft tot de uitblinkers bij Ajax.

In december vorig jaar speelden beide ploegen ook al tegen elkaar, maar destijds was het verschil een stuk minder groot. In Engeland werd het destijds 3-4 voor Ajax. Woensdag bleek het er echter heel anders aan toe te gaan en walste Ajax over Liverpool heen. Bij rust stond er al een tussenstand van 8-0 op het scorebord. Vink, Jan Faberski, Don O’Niel en Lucas Jetten scoorden naast Konadu in de eerste helft. Na de pauze zorgden Rayane Bounida en Wolff ervoor dat de score in de dubbele cijfers terecht kwam.

Opstelling Ajax Onder-18: Reverson; Van de Pavert (71. Oldenstam), Ugwu, Janse, Jetten; Verkuijl (60. Appiah), Vink (46. Ouazane), Peters (60. Johnson); Faberski (60. Wolff), Konadu (46. Bounida) en O’Niel.