Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajax-spelers krijgen Farioli-waarschuwing

Foto: Ajax-spelers krijgen Farioli-waarschuwing

Francesco Farioli moet Ajax er weer bovenop helpen en we weten dat deze 35-jarige trainer veel vraagt van zijn spelers. Leroy Fer, die onder de beste man speelde bij het Turkse Alanyaspor, beaamt dat in een interview met Voetbal International.

‘Géén geintjes uithalen met Francesco Farioli’

Fer heeft ‘die andere Ajax-kandidaat’, Graham Potter, overigens óók als coach gehad: “Potter is wat rustiger, Farioli heel fel en zit er continu bovenop. De relatie tussen trainer en speler is voor hem heel belangrijk. Farioli is nog groeiende, maar ik vind het een toptrainer. Dat heb ik hem laatst ook verteld. Ik denk dat Farioli ook iets meer bij Ajax past dan Potter.”

De middenvelder waarschuwt de Ajacieden alvast: “Je moet alleen geen geintjes met Farioli uithalen, want ik heb ook wel eens een aanvaring met hem gehad. Ik kwam te laat op de training en toen zat hij ineens bij mij thuis. Toen moest ik twee weken apart trainen van hem, helemaal alleen. Hij zei: Leroy, ik heb je eigenlijk niet nodig. Ik wil alleen met spelers werken die hun afspraken nakomen. Jij zou mijn belangrijkste man moeten zijn, maar als je te laat komt, heb ik niets aan je.”

En dat raakte een gevoelige snaar bij Fer: “In het half jaar daarvoor speelde ik heel weinig, dus ik dacht het rustig aan te kunnen doen. Farioli heeft me gekregen waar ik had moeten zijn. Daardoor hebben we uiteindelijk deze relatie op kunnen bouwen. Die begon wat stroef, maar is uiteindelijk heel sterk gegroeid. Omdat Farioli me met de neus op de feiten drukte, wilde ik de kans die ik kreeg niet laten glippen. Ik denk dat hij het bij iedere club in Nederland goed zou doen.”

Goed?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
4895+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie