‘Ajax sloeg Blind-waarschuwing in de wind’

Foto: ‘Ajax sloeg Blind-waarschuwing in de wind’

Marco van Basten heeft zich kritisch uitgelaten over de huidige jeugdopleiding van Ajax. Volgens de oud-spits van de Amsterdammers is er de afgelopen jaren een slecht beleid gevoerd en is er te weinig geïnvesteerd in het ontwikkelen van talentvolle spelers. Opmerkelijk vindt Van Basten, die verwijst naar de waarschuwing die Danny Blind een aantal jaren geleden al gaf.

Van Basten kraakt beleid Ajax

Ajax verloor zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 3-0 van Hannover ’96, al speelde trainer John van ‘t Schip daar voornamelijk met de reserves en jeugdige talenten. Van Basten vertelde bij Ziggo Sport niet onder de indruk te zijn. “Het is niet best dat een club als Ajax verliest van Hannover 96. Ajax is toonaangevend in Nederland en Hannover speelt op het tweede niveau van Duitsland. Dat is niet sterk.”

Volgens Van Basten is er de afgelopen jaren slecht beleid gevoerd en is er te weinig geïnvesteerd in de jeugdopleiding. “Weinig jonge spelers zijn capabel om in te vallen of door te stromen naar het eerste team.” Dat Jong Ajax momenteel vijftiende staat in de Keuken Kampioen Divisie noemt de oud-trainer onaanvaardbaar, gezien de rijke geschiedenis in jeugdontwikkeling bij de club.

“De jeugd, de aanwas en de jonge spelers die zich melden zijn gewoon slecht. Er is een aantal jaar geleden door Danny Blind al gezegd dat ze wakker moesten worden. Daar hebben ze volgens mij niet naar geluisterd”, stelt Van Basten. De voetbalanalist hoopt dat het clubicoon daar alsnog verandering in kan brengen. “Gelukkig komt hij terug (als commissaris, red.) en hopelijk kan hij er wat aan doen. Maar dat is in de afgelopen jaren toch echt verkeerd gegaan.”

Is de kritiek van Van Basten terecht?

  • Ja, het niveau van de jeugdopleiding van Ajax moet omhoog
  • Nee, Ajax heeft momenteel voldoende talent
553+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie