‘Ajax-selectie breekt door technische staf’

Foto: ‘Ajax-selectie breekt door technische staf’

De technische staf van Ajax moet aan de slag met de mentale gesteldheid van de spelersgroep. Annemieke Zijerveld, psycholoog van Almere City FC, merkt op dat er veel fout gaat in Amsterdam.

Almere-psycholoog ziet veel fout gaan

Zijerveld werd onlangs geroemd door Almere-aanvaller Rajiv van La Parra. In De Perstribune op NPO Radio 1 mocht zij hierover uitweiden, maar ook Ajax kwam ter sprake. “Mijn handen jeuken als ik ze zie spelen. Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie eigenlijk zelfs gebroken jongens”, zo luidt haar reactie.

“In mijn visie gaat het écht fout bij de trainer en de staf”, aldus Zijerveld. “Het gedrag van hen stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan en neerslachtig gedrag. Spelers tanken in eerste instantie vertrouwen bij een trainer en de technische staf.”

Steijn en co. stralen geen vertrouwen uit

Zijerveld besluit: “Als het misgaat kijken ze naar de bank. Die stralen uit of ze nog vertrouwen en hoop hebben. In die zin zie ik totaal geen voortrekkersrol en daar irriteer ik me enorm aan. Als je het zelf niet uitstraalt, hoe kan je het dan van die jongens verlangen.”

Volgens de psycholoog begint het ‘echt bij het leiderschap van de technische staf’. “Het doet gewoon pijn als ik ernaar kijk omdat ik weet dat je snel resultaat kunt boeken en veranderingen kan maken met psychologische kennis. Je ziet precies wat je had willen doen, maar dat gaat niet. Daarnaast weet ik ook dat er twee mental-coaches bij Ajax zitten. Ik mag het niet zeggen en ik wil collega’s niet afvallen. Maar als je de hele situatie ziet vraag ik me oprecht af wat ze daar aan het doen zijn.”

Moet Ajax snel ingrijpen?

  • Ja
  • Nee
593+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie