”Ajax-oplichter’ dropt bommetje’

Foto: ”Ajax-oplichter’ dropt bommetje’

Martijn Krabbendam heeft bijzonder fel gereageerd op de aanwezigheid van Alex Kroes bij het competitieduel tussen Ajax en FC Twente. De Feyenoord-watcher vindt het helemaal niet ‘bewonderenswaardig’ dat de geschorste algemeen directeur ten tonele verscheen. Volgens Krabbendam doet Kroes dat om ‘in beweging te blijven’.

Krabbendam kraakt handelswijze Alex Kroes

In Rondje Eredivisie van Voetbal International noemt presentator Matthijs Vegter het ‘bewonderenswaardig’ dat Kroes als ‘meest besproken persoon’ van Nederland gewoon in de Johan Cruijff ArenA aanwezig was. “Bewonderenswaardig dat hij daar zit? Maar waarom denk je dat hij er zit? Om de meest besproken persoon van Nederland te blijven natuurlijk. Daar is niks bewonderenswaardigs aan”, trekt Krabbendam direct fel van leer.

Krabbendam volgt de ontwikkelingen in Amsterdam op de voet, maar is uitermate kritisch over een eventuele terugkeer van Kroes. “Ajax moet zelf weten wat ze daar doen, wie ze daar aanstellen. Ze moeten maar kiezen. ‘Kroes is een echte Ajacied’ dit en dat, maar dat is Michael van Praag volgens mij ook en dat is Danny Blind volgens mij ook. Ze moeten maar kiezen: wat willen ze? Willen ze een algemeen directeur die in een boek, vóórdat hij begon, Mislintat een oplichter noemde?”

Is Kroes wel geschikt voor Ajax?

Daarmee haalt Krabbendam de uitspraken van Kroes aan in het boek Ajax in crisis van schrijver Menno de Galan, maar maakt hij Kroes vervolgens ook een dergelijk verwijt. “Wat hij (Mislintat, red.) misschien wel qua werk is, maar niet volgens de letter van de wet. Volgens dat KPMG-rapport kun je hem niet zo noemen. Willen ze iemand die al aandelen had van Ajax bij zijn oude clubs, wat eigenlijk ook niet helemaal mag?”

Krabbendam vraagt zich dan ook af of Kroes wel de juiste man is voor Ajax. “Be my guest, van mij mag het allemaal. Maar je kunt toch niet zeggen dat Kroes, de man die moest zorgen voor rust en duidelijkheid, dat heeft gebracht? Er is alleen maar gedoe in de tent. Ze moeten het maar uitzoeken, maar als je daar dan gaat zitten dan weet je natuurlijk dat er camera’s op komen. Van Praag staat nu onder grote druk, in ieder geval bij de supporters. Op die manier zorg je dat dat in beweging blijft.”

Eens met Krabbendam?

  • Ja, Ajax moet Kroes niet meer terugnemen
  • Nee, Ajax moet Kroes juist wel laten terugkeren
3197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie