‘Ajax moet voorbeeld nemen aan PSV-transfers’

Foto: ‘Ajax moet voorbeeld nemen aan PSV-transfers’

Mikos Gouka is van mening dat Ajax een loodzware klus wacht voor aankomende zomer op alle problemen op te lossen. Volgens de voetbaljournalist zal de bezem grondig door de selectie moeten. De Feyenoord-watcher denkt echter ook dat Ajax zo weer bij de top kan aanhaken als het gericht een aantal goede aankopen doet.

Ajax moet zich met gerichte aankopen spiegelen aan PSV

“Dit seizoen is uitzitten voor Ajax”, begint Gouka in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Ik heb echt nog nooit zo een slecht Ajax gezien. Dat het zo slecht zou gaan bij Ajax, zo kort nadat het een tijd lang echt goed is geweest, had ik nooit verwacht.”

Aanstaand algemeen directeur Alex Kroes wacht volgens Gouka dan ook een hels karwei. “Ajax heeft het voordeel dat er geld is, maar ze moeten af van spelers die net zijn vastgelegd. Dat kost ze geld. Over het algemeen is Ajax wel goed in het verkopen van spelers zonder te veel verlies te lijden, maar je moet ook nog de juiste spelers halen en een trainer.”

Ajax moet knip trekken voor gerichte versterkingen

Gouka stelt dat er kritisch moet gekeken worden naar de huidige selectie, maar weet ook dat dit niet mee zal vallen. “Het is moeilijk om te zeggen, ‘die kan echt niet.’ Het kan ook zomaar zo zijn dat je nu een bepalende speler bent en volgend seizoen de nummer veertien of vijftien van de selectie.” De voetbajournalist wijs vervolgens naar PSV. “PSV was vorig jaar niet zo slecht als dat Ajax nu is. Daar is misschien wel een basis geweest waardoor ze met een paar aankopen verder konden, dit ontbreekt nu bij Ajax. Maar PSV heeft wel bewezen dat als je de knip trekt voor de juiste spelers je snel stappen vooruit kan zetten.”

Volgens Gouka moet Ajax er vooral voor zorgen dat het totaalplaatje straks weer klopt. “Het allerbelangrijkste is dat spelers duidelijkheid hebben, in hoe ze druk zetten en wat ze moeten doen als een tegenstander anders opbouwt dan verwacht. Daar is een trainer zo belangrijk voor. Als je een goede trainer hebt en de juiste spelers erbij, denk ik dat je weer razendsnel mee kan doen in de top.”

Hoeveel nieuwe spelers moet Ajax zeker halen komende zomer?

  • 5
  • 10
  • 15
  • Meer dan 15
485+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie