Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajax legt veelbelovend talent vast

Foto: Ajax legt veelbelovend talent vast

Ajax heeft Aaron Bouwman beloond voor zijn ontwikkeling in de jeugdopleiding. De zestienjarige verdediger tekende donderdag een contract, zo schrijven de Amsterdammers op de clubwebsite.

Contract bij Ajax voor Bouwman

Op elfjarige leeftijd kwam de defensieve kracht van Koninklijke HFC over. De afgelopen jaren wist Bouwman zich razendsnel te ontwikkelen. Aankomend seizoen speelt hij in Ajax Onder 19 en dat was voor de Nederlandse recordkampioen reden om hem een verbintenis te laten ondertekenen.

Het betekent dat hij vanaf 1 juli 2024 onder contract staat en de komende drie jaar zeker is van een plek op De Toekomst. “Zelf had ik het niet verwacht. Daar denk ik niet zoveel aan. Ik ben gewoon lekker bezig met voetballen, daar focus ik me op. Dit soort dingen komen er vanzelf bij kijken. Dat is extra mooi”, zo stelt Bouwman.

Hoewel hij weet dat hij goed bezig is, had hij een dergelijke beloning niet direct zien aankomen. “De elfjarige Aaron had nog niet gedacht aan een contract hier. Die droom was er wel. Niet om een contract te krijgen, maar om bij deze club te spelen. Als dit dan uiteindelijk op mijn pad komt, is dat fantastisch.”

Ontwikkeling tot moderne centrale verdediger

Tot slot gaat hij in op zijn kwaliteiten. Bouwman is een moderne verdediger die er ook van houdt om zich met het aanvallende gedeelte te bemoeien. “Ik hou van indribbelen, heb veel lengte en fysieke kracht. Het enige wat ik nog kan verbeteren zijn kopduels en leiderschap achterin.”

Geeft Ajax voldoende kansen aan talenten?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie