Ajax legt beslag tijdens paasmaandag op Future Cup

Foto: Ajax legt beslag tijdens paasmaandag op Future Cup

Ajax heeft maandag de Future Cup gewonnen. Op De Toekomst won de Amsterdamse jeugd Onder-17 het toernooi dat traditioneel in het paasweekend wordt gespeeld. In de finale bleek het beter dan FK Partizan Belgrado: 2-1.

Ajax Onder-17 wint Future Cup na gewonnen finale tegen Partizan Belgrado

Tijdens de twaalfde editie van de Future Cup kwam Ajax in de eindstrijd terecht tegen Partizan. De gastheren waren in de eerste helft sterker, de terechte 1-0 viel na 28 minuten. Jinairo Johnson opende de score nadat hij attent was bij een afgeslagen bal. Het tweede doelpunt kwam negen minuten later op naam van Sean Steur: 2-0. Door de marge van twee zetten de jonge Ajacieden een grote stap richting de trofee.

2-1 in Amsterdam

De Servische bezoekers deden nog wel wat terug. Lazar Radosavljevic maakte de aansluitingstreffer, maar dat doelpunt kwam te laat voor een comeback. Het betekende dat Ajax voor de zesde keer de Future Cup omhoog kon houden. Er waren een aantal spelers van het eerst aanwezig, zoals Steven Bergwijn en Jorrel Hato.

Eerder op de dag pakte Paris Saint-Germain het brons. De overige deelnemers waren FC Nordsjaelland, Anderlecht, CF Pachuca, Sporting Portugal en Manchester City. Er werden dit jaar een aantal nieuwe regels uitgeprobeerd. Op de Future Cup werd gewerkt met zuivere speeltijd, een ‘intrap’ in plaats van een ingooi, hoefden spelers een vrije trap niet meer naar een ploeggenoot te spelen en kregen ontvangers van een gele kaart er een tijdstraf van vier minuten bovenop.

Is dit een mooie Ajax-lichting?

  • Ja, veel talent!
  • Wordt geen top, denk ik
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie