Ajax komt met update over Mislintat-onderzoek

Foto: Ajax komt met update over Mislintat-onderzoek

Ajax zit in de ‘afrondende fase’ wat betreft het onderzoek naar vermeende belangenverstrengeling van Sven Mislintat. De Amsterdammer gaven woensdagavond een update over de gang van zaken rond de vertrokken directeur voetbalzaken.

Onderzoek naar oud-directeur Mislintat in afrondende fase bij Ajax

Het verhaal van een ruim halfjaar geleden is bekend. Ajax kocht Borna Sosa laat tijdens de zomerse transferwindow van VfB Stuttgart. De Kroatische linksback kwam op voorspraak van Mislintat, die bij de Bundesliga-club ooit een technische functie bekleedde. De transfer van Sosa kwam vervolgens in een negatief daglicht te staan, doordat de linkspoot werd gekocht via het zaakwaarnemersbureau AKA Global, dat aandelen bezit in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH. Ajax was hier niet van op de hoogte en besloot een onderzoek te starten.

Protocol Beoordeling Belangenverstrengeling ingevoerd

“Vooruitlopend op de afronding van het onderzoek is een Protocol Beoordeling Belangenverstrengeling ingevoerd en is binnen de RvC een Integriteitscommissie gevormd”, schreef Ajax op de eigen website, waar het ook de halfjaarcijfers bekend maakte. “Deze Commissie ziet toe op de naleving van dit Protocol en adviseert de RvC bij een (potentieel) tegenstrijdig belang bij de leden van de directie en/of RvC.”

In het onderzoek wordt de gehele periode in kaart gesteld toen Mislintat wekte bij Ajax, al omvatte dat maar één transferwindow. “Het onderzoeksproces bevindt zich in de afrondende fase. Na afronding zullen de belangrijkste bevindingen en conclusies van dit onderzoek door Ajax openbaar worden gemaakt. Daarna wordt een buitengewone vergadering van aandeelhouders uitgeschreven om deze bevindingen en conclusies met de aandeelhouders te kunnen bespreken.”

Zullen schokkende dingen naar voren komen?

  • Verwacht ik zeker
  • Zal wel meevallen…
2303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie