‘Ajax kijkt nu al naar opvolger voor Farioli’

Foto: ‘Ajax kijkt nu al naar opvolger voor Farioli’

Ajax stelde vorige week Francesco Farioli aan als nieuwe hoofdtrainer, maar dat betekent natuurlijk niet dat Marijn Beuker en co nu kunnen gaan relaxen. In de Pantelic Podcast komt Beuker met de nodige tekst en uitleg.

Marijn Beuker doet boekje open over aanstelling Francesco Farioli bij Ajax

Zo wilde Ajax eigenlijk het liefst een ervaren coach, maar werd het toch de 35-jarige Farioli. “We wilden een trainer die al ervaring had als hoofdtrainer, dus niet een beginnend trainer. Dat hebben we duidelijk uitgelegd, maar is ietwat hervormd naar ‘een heel ervaren hoofdtrainer’.”

Later zette Beuker vooral in op iemand die een bepaalde voetbalstijl voorschrijft. “Iemand die elke dag bezig is met elk detail om dat trainbaar te maken. Sommige noemen dat een procescoach, maar in ieder geval een trainer die met zijn staf alles doet om de Ajax-speelwijze te vertalen naar het veld.”

‘Kijken nu al met schuin oog naar wie opvolger Farioli gaat worden’

Daardoor kwam Farioli van OGC Nice in beeld. “Het is een persoon die heel nieuwsgierig is. Hij heeft ook gezegd dat hij dat zoekt in zijn mensen, het is iemand die goed samenwerkt. Iemand die niet te beroerd is om ook weer over nieuwe ideeën na te denken, te leren wat hier in de organisatie gebeurt en waar we mee bezig zijn. Hij is een vakman die heel charismatisch en principieel is als persoon. Allerlei eigenschappen die we zochten en gevonden hebben.”

“We zeggen altijd leave no stone unturned, dat houdt in dat je naar alles aan het kijken bent om vooruitgang te boeken.” En daarom: “Nu kijken we toch alweer met een schuin oog naar de wereld om te kijken wie de opvolger van Francesco Farioli gaat worden.”

Farioli is na komend seizoen weer weg bij Ajax

  • Ja
  • Nee
2461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie