Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax helemaal overhoop gegooid’

Foto: ‘Ajax helemaal overhoop gegooid’

Alles wordt anders bij Ajax. Althans: de nieuwe trainer van de Amsterdammers, Francesco Farioli, is van plan om het helemaal anders aan te pakken. De jonge Italiaan wil spelers zien die vechten voor de club: bloed, zweet én tranen.

‘Francesco Farioli geeft Ajax transformatie’

Op het officiële clubkanaal van zijn nieuwe werkgever vertelt Farioli over zijn doelstellingen. Hij begint: “Eerst gaat het om de realiteit waar we zijn accepteren. Als je instapt, moet je verantwoordelijkheid nemen. Dat is nu mijn realiteit. We weten allemaal dat ons veel werk te doen staat. Het gat met de bovenste clubs is duidelijk. Om te groeien, moet er veel gebeuren. dus we moeten nu niet over doelstellingen praten, maar over visie, over cultuur en over bouwen.”

De Italiaan trekt een vergelijking: “Mijn start met Nice was enigszins vergelijkbaar: moeizaam seizoen achter de rug, veel veranderingen in de club. Dan heeft het geen zin om te ver vooruit te kijken, maar vooral naar de eerstvolgende stap. Het is moeilijk om resultaten te beloven, wat ik wel kan beloven is hard werk, energie en passie om de fans trots te maken. We leven op de manier dat we spelen en andersom. Ik houd van een team dat dapper is op het veld en verantwoordelijkheid neemt, dat is de standaard die we willen neerzetten en wat de supporters in iedere wedstrijd zullen zien.”

Transfermarkt

Financieel gezien verkeert Ajax momenteel in zwaar weer, dus we hoeven geen toptransfers te verwachten. Er moet eerst verkocht worden: “We hebben wat ideeën. Maar mijn wensen gaan over meer dan geld of transfers, het gaat over bereidheid en verlangen om te werken. Uit de gesprekken met Alex (Kroes, red) en alle andere betrokkenen, was vooral veel energie om het te laten slagen. Want het was niet de makkelijkste transfer, ook niet voor mij. Maar iedereen die betrokken was, heeft hard gewerkt om deze deal voor elkaar te krijgen. Dat is voor mij de belangrijkste steun dat ik nodig heb.”

Kijk jij hiernaar uit?

  • Ik absoluut
  • Ik niet echt
979+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie