Ajax gevreesd: “Zij zijn heel goed”

Foto: Ajax gevreesd: “Zij zijn heel goed”

Het vrouwenteam van Chelsea gaat er allerminst vanuit dat het aankomende maand eenvoudig wint van de Ajax Vrouwen. Volgens hoofdtrainer Emma Hayes wacht de Londenaren een loodzware ontmoeting.

Vrees bij Chelsea voor onderschatting

De Amsterdammers zijn dit seizoen dé grote verrassing in de Champions League Vrouwen. In een poule met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma slaagde het team van Suzanne Bakker erin om de tweede plek binnen te halen en zich daarmee te plaatsen voor de volgende ronde van het toernooi.

Het stuit op Chelsea, dat de tegenstander allerminst onderschat. “Zij zijn heel goed. Ik heb ze zien spelen. Het is een geweldige, jonge groep die echt verdient om hier te staan”, stelt Hayes op de persconferentie. “Veel zwaarder hadden we het in de kwartfinale niet kunnen treffen. We moeten onze ervaring gebruiken. Als je nu al over Barcelona begint, is dat omdat je Ajax nooit hebt zien spelen.”

Ajax Vrouwen willen verrassen

Hayes doelt daarmee op de mogelijke tegenstander in de halve finale. Ajax en Chelsea zijn gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen SK Brann en Barcelona, waarbij de Spanjaarden de grote favoriet zijn. Bakker hoopt met de Ajax Vrouwen de halve finale te bereiken. Hoewel ze weet dat het lastig wordt, heeft ze het volste vertrouwen in haar selectie.

“Ik weet dat ze bovenaan staan in de competitie”, zo wijst ze op de clubwebsite naar de Engelsen. “Ze hebben veel grote speelsters met een aanzienlijk aantal wedstrijden achter hun naam. Het Engelse voetbal heeft een hoge intensiteit en is fysiek. Op tactisch gebied denk ik dat we prima mee kunnen. Het wordt fantastisch om op Stamford Bridge te mogen spelen.”

Winnen de Ajax Vrouwen van Chelsea?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
503+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie