Ajax en PSV lopen pijnlijk blauwtje bij FC Twente

Foto: Ajax en PSV lopen pijnlijk blauwtje bij FC Twente

FC Twente is erin geslaagd om toptalent Ruud Nijstad uit de handen van Ajax, PSV en ook Juventus te houden. De zestienjarige verdediger tekende zondagmiddag zijn eerste profcontract in Enschede, tot medio 2027.

Ruud Nijstad tekent ondanks interesse Ajax en PSV bij FC Twente

“Als tienjarige jongen ben ik bij FC Twente onder 11 begonnen en als je dan een paar jaar later een contract mag tekenen is dat fantastisch”, reageert een trotse Nijstad. “Dit contract voelt als een heel mooie beloning. De laatste paar seizoenen is het voetbal voor mij steeds serieuzer geworden, ook met de interlandwedstrijden van Oranje erbij.”

De speler van Oranje Onder 16 kon ook naar Ajax, PSV en Juventus. “Ik wil mij hier de komende jaren in mijn eigen omgeving verder ontwikkelen als voetballer. De kans om bij FC Twente de grote stap naar de eerste selectie te zetten vind ik realistischer en het sportieve plan dat er is spreekt mij erg aan. Mijn volgende doel is om komend seizoen vaker met de eerste selectie te trainen en daar in beeld te zijn, dat zijn heel leerzame momenten. Om als een van de jongste spelers ooit te debuteren in het eerste elftal van FC Twente, dat zou ik heel bijzonder vinden.”

Arnold Bruggink: ‘Veel vertrouwen in mooie toekomst Ruud Nijstad bij FC Twente’

“Ruud is een jonge zeer talentvolle speler en hij stond afgelopen periode in de belangstelling van verschillende clubs uit het binnen- en buitenland”, reageert technisch directeur Arnold Bruggink. “Ruud is net 16 jaar geworden en de afgelopen periode was het een hectische tijd voor hem waarin hij altijd rustig is gebleven. Het is fijn voor Ruud dat er nu duidelijkheid is over zijn toekomst. Ruud is een fysiek sterke linksbenig centrale verdediger met zowel opbouwende als verdedigende kwaliteiten. We zijn blij dat Ruud voor FC Twente heeft gekozen en hier zijn eerste stappen wil zetten van zijn profcarrière. We hebben veel vertrouwen in Ruud dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat bij FC Twente.”

Juiste keuze van hem?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie