Ajax-directeur Kroes gewaarschuwd voor ‘kapitale blunders’

Foto: Ajax-directeur Kroes gewaarschuwd voor ‘kapitale blunders’

Directeur Alex Kroes is inmiddels in dienst van Ajax en Valentijn Driessen waarschuwt hem gelijk: volgens de journalist zou Kroes er goed aan doen om ‘qua gedrag totaal anders te werk te gaan dan voormalig td Sven Mislintat’.

Valentijn Driessen waarschuwt Alex Kroes voor ‘de Mislintat-valkuil’ bij Ajax

Ook zou Kroes er goed aan doen om de verwachtingen wat naar beneden te krijgen, stelt Driessen in De Telegraaf. “Gezien het spelersmateriaal en de doorlopende contracten van Ajax-onwaardige spelers wordt het opbouwen van een nieuw kampioenselftal een meerjarenklus. Kroes dient na enkele kapitale missers van zijn voorganger Edwin van der Sar eerst de technische organisatie goed neer te zetten met de juiste trainer, een betrouwbare directeur transferzaken en een hoofd jeugdopleiding, die weet waar het Ajax-dna voor staat.”

Zonder de Champions League-inkomsten zal Kroes ook met een voor Ajax ongebruikelijk laag budget moeten gaan werken. Tot slot waarschuwt Driessen Kroes voor potentiële belangenverstrengeling, omdat het kantoor van Kroes (SEG) het grootste sportmanagementkantoor van Nederland is.

“Wie harde maatregelen neemt, zal zelf van onbesproken gedrag moeten zijn. Dat betekent dat Kroes elke zakelijk conflicterende situatie met zijn bedrijfsinvesteringen in bijvoorbeeld een databedrijf moet vermijden. Iets wat Mislintat met zijn databedrijf Matchmetrics fataal werd. Tevens doet Kroes er wijs aan geen banden te onderhouden met zijn oude makelaarskantoor SEG en ieder contact bij voorkeur aan andere Ajax-werknemers over te laten.”

Kroes wordt een succes bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat moet ik nog maar zien…
605+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie