‘Ajax-aanstelling gaat niet door’

Foto: ‘Ajax-aanstelling gaat niet door’

Ajax heeft zijn nieuwe algemeen directeur Alex Kroes op non-actief gesteld en dat heeft gevolgen voor de Amsterdammers. Het lijkt bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat Christopher Vivell nog naar de Johan Cruijff ArenA komt.

‘Christopher Vivell niet meer naar Ajax’

Rvc-voorzitter Michael van Praag liet gisteren weten dat de schorsing van Kroes niets verandert aan de plannen van de Eredivisie-topclub: “Alex was natuurlijk al bezig, dat heeft hij heel voortvarend gedaan. De afspraak was dat hij met Marijn Beuker en Kelvin de Lang, gesteund door Louis van Gaal en Danny Blind, zich bezig ging houden met de scouting en het voetbaltechnische beleid: de spelers, de trainer, de technisch directeur. Daar zijn ze al heel hard mee aan de gang.”

“De afspraak was dat Alex samen met Susan Lenderink de financiële onderhandelingen zou doen”, vervolgde de beleidsbepaler. “Dat valt nu weg, dus we gaan nu met de technische mensen die we hebben. Dat viertal gaat hetzelfde doen, we gaan gewoon door en we slaan de weg in die we met zijn allen, inclusief Alex, hebben ingeslagen, om te komen tot een beter elftal. Kelvin neemt de rol van Alex in die onderhandelingen over.”

Droomkandidaat van Kroes

Voetbal International schrijft desondanks dat de komst van Vivell nóg meer onzeker is geworden. “Tenzij anderen binnen Ajax draagvlak weten te creëren voor de 37-jarige Duitser, maar hij was vooral de droomkandidaat van Kroes, die ook al meerdere gesprekken met hem voerde. Vivell stond er naar verluidt voor open om na de zomer directeur transfers te worden, maar door de bestuurlijke wanorde zal hij inmiddels zijn bedenkingen hebben.”

Jammer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie