Ajacied kon na half jaar al vertrekken: ‘Zal nooit zeggen dat ik weg wil’

Foto: Ajacied kon na half jaar al vertrekken: ‘Zal nooit zeggen dat ik weg wil’

Afgelopen zomer stond hij nog nadrukkelijk in de belangstelling van Atlético Madrid, maar Nico Tagliafico is totaal niet bezig met een vertrek bij Ajax, zo laat hij aan FOX Sports weten.

De Argentijnse verdediger werd voor vier miljoen euro gekocht bij Independiente uit zijn geboorteland. Inmiddels speelt hij al twee jaar in Amsterdam en paste hij zich snel aan. Met als gevolg dat hij na een half jaar al een volgende stap kon maken, maar hij besloot te blijven. Hij verlengde afgelopen zomer zijn contract zelfs met een jaar. “Ik zal nooit zeggen dat ik weg wil. Als er geen club komt waar ik geïnteresseerd in ben en als mijn club er ook financieel op vooruit gaat, dan zien we het wel”, aldus Tagliafico tegenover FOX Sports.

Afgelopen zomer speelde Ajax al in op een eventueel vertrek van de Argentijn. De club besloot om Lisandro Martínez in huis te halen. Echter wordt hij dit seizoen vooralsnog als middenvelder gebruikt, maar dit kan na de winterstop anders zijn. Door de absentie van Daley Blind bestaat de kans dat Martínez in de verdediging komt te staan.

“Centrale verdediger is een positie die me goed bevalt. Ik heb nu ook ervaring als middenvelder. Ik moet deze positie beter leren kennen en nog beter worden, want het is een positie die me niet op het lijf geschreven is. Maar ik heb het gevoel dat ik dit wel onder de knie kan krijgen”, aldus Martínez.

Gaat Tagliafico aankomende zomer vertrekken?

  • Ja
  • Nee
471+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie