Aboutaleb sneert naar Ajax en Feyenoord

Foto: Aboutaleb sneert naar Ajax en Feyenoord

Een terugkeer van uitsupporters bij onderlinge wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax is bespreekbaar. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is echter niet van plan om zelf het initiatief te nemen.

Clubs moeten verantwoordelijkheid pakken

In gesprek met RTV Rijnmond spreekt Aboutaleb klare taal over het controversiële onderwerp. “Ik ben niet bereid daaraan mee te werken, zolang de clubs en de supporters zelf niet de verantwoordelijkheid willen nemen om met een plan te komen, om de komende periode geleidelijk onder ogen te zien hoe we het veilig zouden kunnen gaan maken”, zo luidt diens commentaar over de oproep om weer supporters van de uitspelende club toe te laten.

Aboutaleb claimt samen met Eberhard van der Laan, de toenmalig burgemeester van Amsterdam, afgesproken te hebben dat de clubs met een plan komen. “Maar dat heb ik nooit gezien”, aldus de burgemeester van Rotterdam, die erop wijst dat dit ook niet zomaar toegestaan zal worden. “We zagen toch de laatste Klassieker zonder uitsupporters, 400 politiemensen, 3000 supporters die op de dijk zitten te wachten op een bus met 22 spelers erin. Waar gaan we nu heen? Dat is toch te gek voor woorden.”

Dit seizoen worden de Klassiekers in ieder geval nog zonder uitsupporters gespeeld, dus ook de halve finale. Aboutaleb wijst op de torenhoge kosten en de vele maatregelen die nodig zijn: “Ik wil dat de stad niet aandoen, zo simpel is het.” Daar voegt hij aan toe: “Laat ze maar met een plan komen. Ik ben bereid. Laat ze de handschoen oppakken om een gesprek aan te gaan over onder welke omstandigheden gewerkt zou kunnen worden naar het geleidelijk toelaten van supporters.”

Eindigt Ajax – Feyenoord in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie