Joep Schreuder

Joep Schreuder is een Nederlandse sportverslaggever annex presentator. Hij werkt al meer dan twintig jaar voor NOS Studio Sport.

Schreuder werd in 1966 geboren in Breda. Hij begon een maatschappelijke carrière als leraar voor kinderen met een psychiatrische stoornis, maar gaandeweg werd hij gegrepen door het tv-werk. In 2001 stond hij aan de basis van de oprichting van de Noord-Brabantse televisiezender TV&Co, waar hij tot 2007 actief bleef.

Schreuder voelt zich op en top Bredanaar. Toch heeft hij niet zijn gehele leven in Nederland gewoond. Hij woonde enige tijd in de Verenigde Staten en vestigde zich voor zeven jaar in Barcelona.

Mediacarrière

Aan het begin van de 21ste eeuw startte Schreuder als verslaggever van NOS Studio Sport. Zonder journalistieke opleiding. “Als je iets wilt, moet je ervoor gaan. Aanpakken. En durven. Mijn vader heeft me geleerd om altijd nieuwsgierig te blijven”, zo liet de Bredanaar in 2020 weten aan In de buurt.

Voor NOS Studio Sport is Schreuder elke zondagmiddag op pad om vanuit de Eredivisie-stadions bij te praten met voetballers, trainers, bestuurders en andere prominente gezichten uit de voetbalwereld. Daarnaast maakt hij regelmatig reportages over het voetbal, met name rondom grote toernooien zoals EK’s en WK’s.

In 2023 zocht AS Roma-trainer José Mourinho nadrukkelijk contact met Schreuder. Na het uitschakelen van Feyenoord in de Europa League (na verlenging) deelde de Portugees een Conference League-sleutelhanger uit aan de Nederlandse verslaggever. Daarmee anticipeerde de tacticus op een vraag van een week eerder.

Laatste update: 16 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie