Arman Avsaroglu

Arman Avsaroglu is een Nederlandse voetbalcommentator. In 2011 werd hij in dienst genomen van de NOS, waar hij sinds 2013 in zijn huidige rol actief is.

Avsaroglu werd in 1989 geboren in Rotterdam. Zijn Armeense grootouders kwamen in de jaren zestig als gastarbeiders naar Nederland, waar zij neerstreken in de Rotterdamse wijk Spangen (‘een probleemwijk destijds’). Avsaroglu verklaarde in 2017 in de Volkskrant: “Toen ik werd geboren, verhuisden we naar Het Lage Land, een kalme buitenwijk van Rotterdam. Ik was rustig en serieus, altijd aan het lezen. Op mijn 11de heb ik een voorleeswedstrijd gewonnen, dat was de eerste keer dat mensen tegen me zeiden dat ik een prettige stem had.”

Journalistieke carrière

Avsaroglu studeerde politicologie (2007-2010) en journalistiek (2011-2013) in Amsterdam, maar Rotterdam bleef ‘zijn’ stad. Tussen mei 2006 en december 2013 werkte de hij voor de Lemniscaatkrant, waarvan een deel als hoofdredacteur. Ook was hij werkzaam voor Imtech Marine & Offshore SAS (2005-2011), Filmtotaal (2009-2012) en NRC Media (2012-2014).

In september 2013 streek Avsaroglu neer bij de NOS. Als stagiair verdiende hij een baan als redacteur binnenland bij de publieke omroep, maar zijn doel was toen al om voetbalcommentator te worden. Op de website van de NOS vertelt de Rotterdammer hierover: “Een door mij aangevraagde test werd enthousiast ontvangen en een paar maanden later zat ik opeens als voetbalcommentator bij RKCAZ.” En in de Volkskrant: “Na afloop kwam mijn vader me ophalen in Waalwijk. Ik zat in de auto en dacht: wow, het is gelukt.”

Avsaroglu bleek talent te hebben als voetbalcommentator. Zijn stem is vooral te horen tijdens NOS Langs de Lijn (radio), samenvattingen van de Eredivisie en live-wedstrijden (televisie). Avsaroglu behoorde tot het team dat het WK 2022 in Qatar van commentaar voorzag.

Laatste update: 13 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie