Eredivisie-stand

Als voetbalsupporter wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Eredivisie. Welke club kroont zich dit seizoen tot landskampioen? Wie pakt de Europese tickets? En welke teams degraderen er naar de Keuken Kampioen Divisie? De verrichtingen in de hoogste divisie van Nederland zijn te volgen via deze pagina.

Welke Europese tickets zijn er te verdelen?

In het seizoen 2022-2023 maken twee Eredivisie-teams kans op kwalificatie voor de Champions League. De landskampioen plaatst zich automatisch voor het miljoenenbal, waar de nummer twee van de ranglijst het voorrondetraject moet zien te overleven.

De nummer drie van de ranglijst plaatst zich automatisch voor de derde voorronde van de Conference League. Mocht de desbetreffende club de TOTO KNVB Beker winnen óf wint een hoger geklasseerde club het bekertoernooi, dan kwalificeert de nummer drie zich voor de play-offronde van de Europa League.

Het vijfde en laatste ticket voor de voorrondes van de Conference League is gekoppeld aan de play-offs om Europees voetbal.

Welke teams plaatsen zich voor de Europese play-offs?

In principe kwalificeren de nummers vier tot en met zeven zich voor de play-offs om Europees voetbal. Een ticket kan doorschuiven naar de nummer acht van de ranglijst, maar daarbij is de desbetreffende club afhankelijk van de uitkomst van de TOTO KNVB Beker.

Welke teams degraderen uit de Eredivisie?

De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks uit de Eredivisie. De nummer zestien van de ranglijst moet in de play-offs om promotie/degradatie het vege lijf zien te redden tegen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Zie ook:
Eredivisie-programma
Eredivisie-uitslagen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie