Eredivisie-stand

Als voetbalsupporter wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Eredivisie. Welke club kroont zich dit seizoen tot landskampioen? Wie pakt de Europese tickets? En welke teams degraderen er naar de Keuken Kampioen Divisie? De verrichtingen in de hoogste divisie van Nederland zijn te volgen via deze pagina.

Welke Europese tickets zijn er te verdelen?

In het seizoen 2023-2024 maken drie Eredivisie-teams kans op kwalificatie voor de Champions League. De landskampioen en de nummer twee plaatsen zich automatisch voor het miljoenenbal, waar de nummer drie van de ranglijst het voorrondetraject moet zien te overleven.

De nummer vier van de ranglijst plaatst zich automatisch voor de tweede voorronde van de Europa League. Mocht de desbetreffende club de TOTO KNVB Beker winnen óf wint een hoger geklasseerde club het bekertoernooi, dan schuift dit ticket op.

Het overige ticket voor de voorrondes van de Conference League is gekoppeld aan de play-offs om Europees voetbal.

Welke teams plaatsen zich voor de Europese play-offs?

In principe kwalificeren de nummers vijf tot en met acht zich voor de play-offs om Europees voetbal. Een ticket kan doorschuiven naar de nummer negen van de ranglijst, maar daarbij is de desbetreffende club afhankelijk van de uitkomst van de TOTO KNVB Beker.

Welke teams degraderen uit de Eredivisie?

De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks uit de Eredivisie. De nummer zestien van de ranglijst moet in de play-offs om promotie/degradatie het vege lijf zien te redden tegen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Zie ook:
Eredivisie-programma
Eredivisie-uitslagen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie