‘Xavi Simons regelde transfer voor PSV’

Foto: ‘Xavi Simons regelde transfer voor PSV’

PSV haalde in januari toch enigszins verrassend Patrick van Aanholt op bij Galatsaray, als vervanger van Philipp Max. Aldaar kwam hij samen te spelen met Xavi Simons, die hij al goed kende.

Patrick van Aanholt: ‘Simons heeft PSV gepusht om mij te halen’

“In Amsterdam kwam ik Xavi tegen bij mijn fysiotherapeut”, legt Van Aanholt uit in een interview met Voetbal International. “Zij gingen trainen en toen ben ik mee gaan doen. Daarna hebben we altijd contact gehouden. Ik heb ook twee huizen in Rojales in Spanje, het stadje waar Xavi deels is opgegroeid. Het is heerlijk om daar met mijn gezin naartoe te gaan. Je wordt wel herkend, maar iedereen laat je met rust. Daar kun je volledig jezelf zijn. Dat heeft Xavi ook. Hij heeft bij PSV ook gepusht om mij te halen.”

Simons is ‘heel erg goed’, vindt ook Van Aanholt. “Echt heel erg goed. Eigenlijk te goed voor de leeftijd die hij heeft. Het is onbegrijpelijk hoe volwassen hij al speelt. Xavi is pas negentien, hij is mede-topscorer van de Eredivisie en hij had al een basisplaats bij het Nederlands elftal.”

‘Als Xavi de kleinigheidjes eruit haalt, gaat hij de wereldtop halen’

“Hij weet natuurlijk heel goed wat hij moet doen om de absolute top te halen. Hij heeft bij Barcelona en PSG kunnen zien wat die topspelers allemaal voor het voetbal doen en laten. Daar is hij mee opgegroeid en hij doet hetzelfde. Als Xavi dit volhoudt, gaat hij zeker naar de wereldtop. Alleen die kleinigheidjes moet hij er wel uit halen.”

“Xavi krijgt natuurlijk heel veel schoppen. Dat is echt niet normaal. Hij wil dan verhaal halen, maar hij moet daar niet te snel zo boos om worden. Daar heb je anderen voor. Hij moet het laten gaan, anders krijg je op een gegeven moment zo’n stempel en naam. Maar dat gaat er bij Xavi wel uit. Ik praat er ook met hem over en hij snapt het ook. Komt dus goed”, aldus Van Aanholt tot slot.

Scoort Simons de 1-0 tegen Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Van Aanholt is een toplinksback voor PSV

  • Eens
  • Oneens
1279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie