‘Wilfred Genee eerder van de buis’

Foto: ‘Wilfred Genee eerder van de buis’

Het SBS-programma Vandaag Inside Oranje Quiz verdwijnt mogelijk voortijdig van de buis. Volgens tv-deskundige Tina Nijkamp moet presentator Wilfred Genee zich zorgen maken.

Vandaag Inside Oranje Quiz stelt zwaar teleur

In haar column voor De Telegraaf schrijft Nijkamp: “Toch kan het uitmelken van succes niet altijd doorgaan. Het gaat goed tot het fout gaat. De kijker laat dat vanzelf weten, door gewoon niet meer te kijken.” Daar voegt zij aan toe: “Vandaag Inside lijkt nu ook op dat punt te zitten door het programmeren van de dagelijkse Vandaag Inside Oranje Quiz. De kijker laat het compleet links liggen, er kijken nog geen 250.000 mensen.”

“Het blijkt te veel van het goede, het uitmelken is nu uitwringen geworden. Inhoudelijk is het ook matig”, verzucht Nijkamp. “De vragen zijn voorspelbaar, de drukknopgeluiden te geforceerd grappig en de quiz doet raar aan, omdat het in hetzelfde decor wordt opgenomen als Vandaag Inside zelf, met Wilfred Genee zittend op dezelfde plek. De kandidaten zitten zelfs op de stoelen van René, Johan en de tafelgast.”

Het is alsof je zit te kijken naar zo’n Madame Tussauds-setting waar je als toerist op de foto mag in het Vandaag inside-decor naast het wassen beeld van Wilfred Genee. Het was nog iets anders geweest als het gepresenteerd was geweest door bijvoorbeeld Johnny de Mol, maar nu Wilfred zelf de quizmaster is, voelt het ook te veel als één hele grote borstklopperijshow. Moet het eerder van de buis? Ik zou het als SBS6 wel overwegen, want niet alleen de kijkcijfers zijn dramatisch; dit C-merk past gewoonweg niet bij het A-merk Vandaag Inside.

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Moet dit programma van tv af?

  • Ja
  • Nee
740+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie