Waterreus lyrisch over ‘beste Nederlandse keeper’

Foto: Waterreus lyrisch over ‘beste Nederlandse keeper’

Ronald Waterreus vindt Bart Verbruggen nu al de beste Nederlandse keeper. De oud-doelman van PSV kent de twintigjarige doelman van RSC Anderlecht al wat langer en verwacht dat Verbruggen komende zomer een toptransfer gaat maken.

Vriendschappelijke band

Bij Rondo zegt Waterreus Verbruggen persoonlijk al langer te kennen. “Ik heb hem op redelijk jonge leeftijd leren kennen en we hebben persoonlijk contact gehouden. Er is in zijn privéleven wel het één en ander gebeurd. Hij is zijn vader vrij jong verloren, dat is mij helaas ooit ook overkomen. Daardoor hebben we een vriendschappelijke band. Zo mag ik het wel noemen.”

Betere versie van Westerveld

Waterreus stelt dat Verbruggen echt een topkeeper is en vergelijkt hem met een andere oud-doelman. “Hij is gewoon niet te stoppen. Ik sprak Jan Vennegoor of Hesselink van de week. Ik zei: dit is Sander Westerveld, maar dan nog beter. Dat was ook zo’n keeper die alles had. Het lichaam, fysiek, uitstraling. Dat heeft Bart ook, alleen is Bart nog iets beter. Zonder Sander ook maar iets te kort te willen doen.” Waterreus is dan ook onder de indruk van de kwaliteiten van Verbruggen. “Verbruggen heeft de rust. Als je met hem praat, is het geen jongen van twintig jaar. Het is een volwassen kerel. Hij weet precies wat hij wil. Ik denk dat hij op dit moment al de beste Nederlandse keeper is, ja.”

De doelman van Anderlecht werd onlangs al in verband gebracht met een overstap naar Burnley, maar Waterreus verwacht dat er een grotere club in het verschiet ligt. “Daar gaat hij niet meer naartoe. Dat Anderlecht hem als eerste keeper heeft gekozen, gaat ze deze zomer of anders een zomer later geen windeieren leggen.”

Eindigt Anderlecht tegen AZ in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Verbruggen de beste keeper van Nederland?

  • Ja
  • Nee
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie