Waanzinnig Barcelona-probleem op weg naar Mallorca

Foto: Waanzinnig Barcelona-probleem op weg naar Mallorca

Barcelona heeft een groot probleem voor de competitiewedstrijd van aankomende zondag tegen Real Mallorca. De Spanjaarden kampen namelijk met een reeks coronabesmettingen en blessures, waardoor Xavi maar kan beschikken over tien selectiespelers

De Spaanse grootmacht is niet de eerste club die te maken krijgt met de problemen van corona. Woensdag maakte Barcelona bekend dat het waarschijnlijk een reeks spelers moet missen in het volgende competitieduel. Het gaat daarbij om Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Gavi, Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba en Alejandro Baldé die allemaal het virus opliepen.

De zeven spelers zijn niet de enige afwezigen van Barcelona, want de club heeft ook nog te maken met een hoop blessures. Naar alle waarschijnlijkheid kan de oefenmeester daarom niet beschikken over de geblesseerde Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Sergiño Dest en Ferran Torres. Sergio Busquets zit tegen Real Mallorca een schorsing uit.

Het betekent dat Xavi slechts kan beschikken over tien spelers, waarvan twee doelmannen. Keepers Marc-André ter Stegen en Neto én veldspelers Gerard Piqué, Ronald Araújo, Oscar Mingueza, Eric García, Riqui Puig, Philippe Coutinho, Frenkie de Jong en Luuk de Jong zijn voorlopig de enige selectiespelers die het zondag kunnen opnemen tegen Real Mallorca.

Uitstel ingewikkeld

Barcelona heeft de mogelijkheid om uitstel aan te vragen, maar het is de vraag of de Spaanse bond daarmee akkoord gaat. Volgens de regelgeving is uitstel uitsluitend veroorloofd wanneer een club kan beschikken over vijf of minder spelers en dat is bij Barcelona voorlopig niet het geval. Xavi lijkt zich daarom te moeten opmaken voor een flinke puzzel, waarbij het te hopen is dat hij elf spelers op de been kan brengen.

Verliest Barcelona op bezoek bij Real Mallorca? Pak 3.90 keer je inleg!

Moet de Spaanse bond het duel uitstellen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, regels zijn regels
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie