‘Vriendjespolitiek zorgt voor Ajax-drama’

Foto: ‘Vriendjespolitiek zorgt voor Ajax-drama’

Alfred Schreuder heeft het ontslag als Ajax-trainer volledig aan zichzelf te wijten. Die conclusie trekt Valentijn Driessen in een vernietigende column namens De Telegraaf.

Driessen schrijft dat de Ajax-leiding absoluut blaam treft. “Maar ook Schreuder zelf grossierde in miscalculaties bij de Ajax-aankopen”, zo stelt hij vast. “Daarna volgde in rap tempo de totale ontmaskering van Schreuder als toptrainer na een aanvankelijk flitsende start. Hij sloeg de plank communicatief keer op keer mis, zijn opstellingen waren allesbehalve logisch en riekten naar vriendjespolitiek.”

De journalist somt een aantal voorbeelden op: “Aanvoerder Dusan Tadic is allang niet meer van meerwaarde voor dit Ajax, maar heeft dezelfde manager als Schreuder. Calvin Bassey is in niets een Ajax-speler maar kwam op aandrang van Schreuder voor bijna 25 miljoen euro en was verzekerd van een basisplaats. Hoe vaak hij keer op keer ook door het ijs zakte.”

Ongeschikt

Schreuder zag in de zomer een groot aantal spelers vertrekken. “Wie daarvan afhankelijk is, is ongeschikt om trainer-coach te zijn van Ajax. Los van het ontbreken van het echte Ajax-dna. Behoudens de eerste paar wedstrijden heeft Ajax onder Schreuder nooit het voetbal gespeeld waar Ajax voor staat. Het ontbreken van het Ajax-gevoel kwam evenzeer tot uiting in de manier waarop hij het vertrek van ras-Ajacied Daley Blind heeft gemanaged en het negeren van door Ajax zelfopgeleide spelers”, zo weet Driessen.

Driessen voegt toe: “De harde conclusie is dat Alfred Schreuder dus niet geschikt is als hoofdtrainer van een topclub als Ajax. Zijn lat reikt tot het assistentschap. (…) Een blik op de stand van de Eredivisie en de achterliggende cijfers vertellen het sportieve verval. Zoals de wedstrijd Ajax-Volendam de onmiskenbaar en niet te stoppen negatieve spiraal aan de oppervlakte bracht. De spelersgroep was helemaal klaar met Schreuder en weigerde tot het gaatje te gaan om hem te redden.”

Wint Ajax met 0-2 bij Excelsior?

Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie