Voorspelling Nederland – Oostenrijk: Oranje sluit de groepsfase af met een gelijkspel

Foto: Voorspelling Nederland – Oostenrijk: Oranje sluit de groepsfase af met een gelijkspel

Het Olympiastadion in Berlijn vormt dinsdagavond het decor van de laatste groepswedstrijd van Nederland op het EK. Onze jongens zijn al bijna zeker van een plaats in de achtste finales, maar willen ook hun volgende tegenstander Oostenrijk natuurlijk graag op een nederlaag trakteren. Ben je benieuwd naar onze voorspelling en wedtips voor dit EK-duel van Oranje? Lees dan snel verder!

Olympiastadion

EURO Grp. D

25 juni 2024

18:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 juni 2024 17:56.

Bookmakers zien Nederland als favoriet

Op basis van de 1×2-odds voorspellen de bookmakers een overwinning voor Nederland. Dat is wel begrijpelijk, want na de 2-1 zege op Polen en het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk staat Oranje er namelijk prima voor in Groep D. Met vier punten kan ons een plek in de achtste finales nauwelijks nog ontgaan.

Als je echter goed kijkt, zie je dat ook de odds voor een gelijkspel relatief laag staan. Dat komt omdat een puntendeling zowel Nederland als Oostenrijk niet slecht zou uitkomen. Bij een remise in Berlijn wordt Nederland immers minimaal tweede en ontloopt het in de achtste finales een confrontatie met een van de groepswinnaars. Bovendien zou Oostenrijk zich dan als een van de beste nummers drie eveneens bij de laatste zestien landen van het EK scharen.

🇳🇱 Vs 🇦🇹: Weinig goals in Berlijn

We hebben dit EK al heel wat mooie doelpunten gezien. Toch voorspellen wij dinsdagavond een ietwat tamme wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk. Zoals we hierboven al aangaven, zijn beide landen gebaat bij een gelijkspel. Bovendien volgen de topduels zich tijdens een EK elkaar in rap tempo op. Deze laatste groepswedstrijd kan voor zowel Ronald Koeman als zijn Oostenrijkse collega Ralf Rangnick een ideale gelegenheid zijn om even wat op adem te komen en wat energie te sparen. Wij voorspellen daarom weinig doelpunten en zien wel brood in de weddenschap Minder dan 2,5 goals.

Minder dan 2,5 goals

Speler om op te letten en wedden: Wout Weghorst

Dit EK is voorlopig nog niet het EK van Memphis Depay. Ook tegen Frankrijk kwam hij er niet aan te pas en was hij na afloop bovendien ontzettend kritisch op zijn eigen spel. Het zou daarom best kunnen dat Koeman zijn aanvalsleider even in de luwte wil houden door tegen Oostenrijk voor een andere spits te kiezen.

Mocht Koeman daarvoor kiezen, dan is Wout Weghorst een voorname kandidaat om de opengevallen vacature in te vullen. De spits had tijdens zijn invalbeurt tegen Polen slechts twee minuten nodig om zich tot nationale knuffelbeer te kronen. Zijn statistieken in het shirt van Oranje zijn dit seizoen sowieso van Messi-achtige proporties. Weghorst stond deze jaargang in totaal slechts 82 minuten binnen de lijnen namens het Nederlands elftal, maar was in dat korte tijdsbestek wel al vier keer trefzeker.

Wout Weghorst scoort

Voorspelling Nederland Oostenrijk

Natuurlijk hopen wij net als alle andere Nederlandse voetballiefhebbers dinsdagavond op een klinkende zege voor Oranje. Toch kiezen wij tegen Oostenrijk voor een weddenschap op een gelijkspel, voor een odd van 3.15 bij BetMGM. Een punt is voor beide landen namelijk voldoende om met een goed gevoel te kunnen toewerken naar de achtste finales. Bovendien zou een veredelde salonremise Koeman de gelegenheid geven om wat krachten te sparen richting de knockout-fase van het EK. Dat zijn immers de wedstrijden waarin het er echt om zal gaan.

Tip: Lees ook onze diepgaande voorbeschouwing op Nederland – Oostenrijk voor extra informatie in aanloop naar dit EK-duel.

BetMGM
3.15
Gelijkspel

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie