Voorbeschouwing Kroatië – Albanië: Kroaten moeten presteren tegen Albanië

Foto: Voorbeschouwing Kroatië – Albanië: Kroaten moeten presteren tegen Albanië

De eerste speelronde van het EK in Duitsland is afgerond. Woensdagmiddag gaat de tweede speelronde verder met de wedstrijd tussen Kroatië en Albanië in Groep B. Beide landen verloren hun eerste duel en moeten nu presteren om kans te blijven maken in dit kampioenschap. Met Spanje en Italië als overige landen in deze groep is deze wedstrijd de minst sterk bezette. Hieronder volgt een voorbeschouwing op het duel tussen Kroatië en Albanië.

Stand in Groep B

Spanje voert de ranglijst aan, gevolgd door Italië, Albanië en Kroatië. Beide landen hebben drie punten, maar Spanje staat bovenaan door een beter doelsaldo. Omdat een aantal van de beste nummers drie doorgaan naar de knock-outfase, kunnen drie punten voldoende zijn om verder te komen.

🇭🇷 Kroatië: teaminfo en vorm

In hun wedstrijd tegen Spanje haalden de Kroaten niet hun gebruikelijke niveau. Waar Kroatië de afgelopen jaren indruk maakte met een speelstijl gebaseerd op balbezit en vermogen om onder druk uit te spelen, werd de bal nu opvallend vaak verloren. Spanje profiteerde hiervan en gebruikte de snelheid van Lamine Yamal en Nico Williams om diepte in het spel te brengen. Dit leidde tot een 3-0 nederlaag voor Kroatië.

Desondanks waren er ook positieve aspecten in het spel van Kroatië. Het land creëerde enkele grote kansen en het is eigenlijk opmerkelijk dat Spanje de nul wist te houden. Uit drie grote kansen wist Kroatië niet te scoren, wat wijst op een terugkerend probleem: een gebrek aan een scorende aanvaller ondanks het talentvolle middenveld en de verdediging.

Na 65 minuten besloot coach Zlatko Dalić om Luka Modrić en Mateo Kovacić rust te geven voor het belangrijke duel tegen Albanië. Kroatië stond op dat moment al met 3-0 achter en punten waren ver weg. Het lijkt er dan ook op dat de bondscoach op dat moment al met zijn hoofd bij het duel op woensdagmiddag zat.

Blessures en schorsingen

De bondscoach heeft weinig last van pijntjes binnen de selectie. Zo was er positief nieuws met de terugkeer van Ivan Perišić. Hij is na een lange blessure weer op de weg terug en kon een half uur meespelen.

🇦🇱 Albanië: teaminfo en vorm

Albanië begon sterk aan z’n eerste EK-wedstrijd. Binnen een minuut stond de selectie 0-1 voor tegen Italië dankzij een doelpunt van Nedim Bajrami. Federico Dimarco maakte een fout tijdens een ingooi en leverde de bal zo in. Echter, de voorsprong hield niet lang stand. Alessandro Bastoni scoorde de gelijkmaker na elf minuten en vijf minuten later zette Nicolo Barella Italië op een voorsprong. De wedstrijd eindigde in 2-1, met alle doelpunten binnen de eerste zestien minuten.

Albanië begon met vertrouwen en werd gesteund door de eigen fans. Tegen Kroatië moeten de spelers punten pakken om kans te houden op de knock-outfase. Naast Bajrami moeten ook andere spelers opstaan. Zoals Armando Broja, die tegen Italië in de spits stond.

Albanië begon de wedstrijd tegen Italië met vertrouwen en dat loonde. Dit wordt echter een cruciale wedstrijd voor het balkanland. Met nog een duel tegen de Spanjaarden op komst lijkt Albanië nu punten te moeten pakken, want tegen Spanje zal dat een enorme opgave worden.

Blessures en schorsingen

De medische staf van Albanië heeft weinig zorgen, aangezien er geen geblesseerde spelers zijn. Wel moeten Broja en Arber Hoxha oppassen voor een tweede gele kaart, wat hen zou uitsluiten van de wedstrijd tegen Spanje.

Onderlinge ontmoetingen

Kroatië en Albanië hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld, zowel officieel als in vriendschappelijke wedstrijden. Tijdens dit duel zal op een bepaalde manier daarom dan ook geschiedenis worden geschreven.

Verwachte opstellingen Kroatië – Albanië

Conclusie

Kroatië verloor met 3-0, maar speelde niet slecht en creëerde meerdere kansen. Als de spelers tegen Albanië dezelfde vorm tonen, lijkt Kroatië favoriet voor de overwinning. Albanië hoopt opnieuw te verrassen en deze keer een mogelijke voorsprong wél vast te houden. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, Kroatië is daarom de favoriet voor dit duel.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Kroatië – Albanië.

Wie wint deze wedstrijd?

  • Kroatië natuurlijk
  • Gelijkspel
  • Nee, Albanië wint
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie