EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing Denemarken – Engeland: tweede EK op rij met dit affiche

Foto: Voorbeschouwing Denemarken – Engeland: tweede EK op rij met dit affiche

Zoals bij elk eindtoernooi worden de Engelsen gezien als een reële optie voor de eindwinst en het lukte dan ook om met een overwinning aan het EK te winnen. Nu staat er een wedstrijd tegen Denemarken op het programma. Dat land hoopte te winnen, maar moest genoegen nemen met een punt. Samen gaan ze voor een heropvoering van een affiche van afgelopen EK. Gaat Engeland er weer met de zege vandoor?

Stand in de groep

Engeland weet in elk geval nu al waar het aan toe is bij een mogelijke overwinning op de Denen. Dan zou het zich met zes punten al geplaatst hebben voor de knock-outfase. Voor Denemarken is het alle hens aan dek, want bij een verlies tegen Engeland moet er van Servië gewonnen worden. Dat land speelt eerst tegen Slovenië en ze hopen allebei hun eerste driepunter te pakken in dat affiche, om zo een grote stap te zetten naar het overleven van de groepsfase.

🇩🇰 Denemarken: teaminfo en vorm

Het leek zo’n mooie rentree te worden voor Christian Eriksen. Want exact 1100 dagen na zijn hartstilstand op het EK 2020 maakte hij zijn rentree op het continentale niveau. En hij liet zijn voeten ook direct spreken door de score te openen tegen Slovenië. Na de vroege goal van de middenvelder leek Denemarken op weg naar een simpele zege, maar na rust kantelde het spelbeeld. De Denen werden achteruit gedrongen, waar Slovenië juist steeds meer het spel leek te kunnen maken.

En dat had dan ook zijn gevolg. Erik Janža was de man die het deed voor de Slovenen en de stand uiteindelijk bepaalde op 1-1. Onder de streep een fikse tegenvaller voor Denemarken, zoals bondscoach Kasper Hjulmand na de wedstrijd ook beaamde. Hij noemde zijn ploeg te passief en verweet hen een gebrek aan intensiteit. Er waren tienduizenden Deense fans om hun ploeg te steunen en zij hopen vanaf nu op betere resultaten.

En die zouden gezien de relatief recente vorm ook wel in het verschiet moeten kunnen liggen. Van de laatste dertien interlands ging er namelijk maar één verloren. De problemen ontstaan vooral wanneer er daadwerkelijk in de groepsfase op een EK-eindtoernooi wordt gespeeld. Door het gelijkspel tegen Slovenië heeft Denemarken nu één van de laatste zes groepsduels op een EK gewonnen. Op het EK 2012 gingen de laatste twee verloren, waarna op het vorige EK verloren werd van Finland en België, voor Rusland wel verslagen werd. Tijdens dat toernooi waren die drie punten genoeg om als nummer twee door te gaan. Vervolgens reikten de Denen wel tot de halve finale.

Blessures en schorsingen

Als het gaat om blessures en schorsingen zijn er weinig hoofdbrekens voor Hjulmand. Iedereen lijkt fit, dus het is vooral de vraag of hij tactisch wat anders wil doen met zijn ploeg. Zo zou Joakim Mæhle of Yussuf Poulsen in de ploeg kunnen komen. Morten Hjulmand pakte geel tegen Slovenië en staat daardoor op scherp.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland: teaminfo en vorm

Is it coming home? Dat is toch elk eindtoernooi weer de vraag waar supporters op voorhand keihard ‘yes‘ op antwoorden. En gezien de individuele kwaliteiten in de selectie is dat ook niet eens zo’n onrealistische verwachting. Het was voor de Engelsen dan ook van groot belang om goed aan dit EK te beginnen, wat direct lukte. Jude Bellingham, de nieuwe superster van dit elftal, was de man die tegen Servië zorgde voor het enige doelpunt en The Three Lions de eerste driepunter opleverde.

Na de rust moest Engeland veel meer initiatief aan Servië laten en het werd de taak om vooral defensief goed te staan en geen tegengoal toe te staan. Dat lukte en bondscoach Gareth Southgate had dan ook complimenten over de verdedigende veerkracht van zijn team. Verdedigend zit het sowieso wel goed met Engeland op Europese Kampioenschappen. Want inclusief deze laatste wedstrijd werd nu vijf groepsduels op een rij de nul gehouden. De laatste nederlaag in een EK-groepsfase was in 2004.

Met een overwinning plaatst Engeland zich voor de volgende ronde, dus deze kwalificatie kan nu al geboekt worden tegen Denemarken. Er is nog wel iets waar de supporters op zullen hopen, namelijk meer aanvallende frivoliteit. Met spelers als Bellingham, Phil Foden, Bukayo Saka en Harry Kane is er genoeg offensieve kwaliteit om creatiever voor de dag te komen. In de laatste zeven duels lukte het de Engelse nationale ploeg één keer om minimaal drie doelpunten in een duel te scoren.

Blessures en schorsingen

Gezien de overwinning tegen Servië zal er niet direct een grote reden zijn voor Southgate om te sleutelen aan zijn opstelling. Trent Alexander-Arnold en Phil Foden zouden wellicht hun plek kunnen verliezen. De spelers die de vorige wedstrijd invielen, Conor Gallagher, Kobbie Mainoo en Jarrod Bowen maken dan mogelijk kans op een basisplaats.

Onderlinge ontmoetingen

Dit wordt ontmoeting nummer drieëntwintig tussen de nationale teams van Denemarken en Engeland. Tot nu toe leverden deze duels dertien Engelse zeges op, vier Deense en vijf gelijke spelen. De laatste ontmoeting, was tijdens het vorige EK. In de halve finale ontmoetten de twee landen elkaar. Mikkel Damsgaard zette de Denen op voorsprong, waarna het door een eigen goal van Simon Kjær gelijk werd. Harry Kane mocht in de verlenging een penalty nemen, miste deze, maar schoot zijn team in de rebound toch naar de (uiteindelijk verloren) finale.

Conclusie

In drie van de laatste vier wedstrijden tussen deze landen werd maximaal één keer gescoord, dus met dat gegeven in je achterhoofd hoef je niet per se veel goals te verwachten. Denemarken en Engeland moesten allebei enigszins verrassend meer verdedigen dan ze gehoopt hadden in de eerste wedstrijd. Onder de streep lijkt Engeland toch goed genoeg te zijn om ook dit duel te winnen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder, dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Denemarken – Engeland.

Hoe eindigt deze wedstrijd?

  • Denemarken wint
  • Gelijkspel
  • Engeland wint
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie