Voorbeschouwing België – Roemenië: Zuiderburen moeten presteren tegen verrassing Roemenië

Foto: Voorbeschouwing België – Roemenië: Zuiderburen moeten presteren tegen verrassing Roemenië

België verloor zijn eerste wedstrijd op dit EK verrassend genoeg van Slowakije. Onze zuiderburen hebben niet de moeilijkste poule, maar mogen geen moment verslappen tegen het verrassend sterke Roemenië. De Roemenen maakten indruk tegen Oekraïne en willen tegen België laten zien dat hun succes geen geluk was. In deze voorbeschouwing vind je informatie over het duel tussen België en Roemenië.

Stand in Groep E

Roemenië wist in de eerste wedstrijd met 3-0 van Oekraïne te winnen. De Roemenen verrasten vriend en vijand met deze uitslag en staan nu bovenaan in Groep E. Een plek in de knock-outfase is binnen handbereik voor Roemenië. België stelde daarentegen teleur door met 0-1 te verliezen van Slowakije. Door een minder slecht doelsaldo staan de Belgen derde in plaats van vierde.

🇧🇪 België: teaminfo en vorm

Domenico Tedesco kan onmogelijk tevreden zijn over het spel van zijn ploeg tegen Slowakije. Op papier zit België in een van de gemakkelijkste groepen van dit EK en een eerste plek in deze groep leek een zekerheidje. Door de nederlaag tegen Slowakije (0-1) wordt dit een stuk lastiger.

Kijkend naar het spelbeeld had België echter wel een punt verdiend tegen Slowakije. Het team creëerde zeker vier grote kansen, exclusief de twee afgekeurde doelpunten. Met een beetje meer geluk had België hier dus met 2-1 gewonnen.

Vooral Romelu Lukaku kwam slecht uit deze wedstrijd. Beide afgekeurde treffers kwamen van zijn voet. Verder had hij een grote kans die hij niet eens op doel kreeg. Lukaku had dus zomaar al op drie doelpunten kunnen staan.

België moet nu winnen van Roemenië. Ondanks de overwinning is Roemenië nog altijd het laagst aangeschreven land in deze groep. Met Oekraïne als tegenstander in de laatste wedstrijd moet er nu worden gepresteerd, anders kan het EK heel snel voorbij zijn voor onze zuiderburen.

Blessures en schorsingen

Orel Mangala, die vervangen werd door Johan Bakayoko tegen Slowakije, staat op scherp met een gele kaart. Dat geldt ook voor Dodi Lukebakio en Youri Tielemans.

🇷🇴 Roemenië: teaminfo en vorm

Dat Roemenië van Oekraïne wist te winnen was een van de grootste verrassingen van de eerste speelronde. Met slechts 29% balbezit wist Roemenië toch meer en betere kansen te creëren dan de tegenstander.

Aanvoerder Nicolae Stanciu bracht Roemenië na dertig minuten op fraaie wijze op een 1-0 voorsprong. In het begin van de tweede helft breidden de Roemenen de voorsprong uit naar 3-0. Eerst schoot oud-Ajacied Razvan Marin de ploeg naar 2-0, waarna Denis Dragus het afmaakte.

Oekraïne probeerde nog wel iets te forceren, maar kwam tot weinig serieuze kansen. Echt mee zat het ook niet. Andriy Lunin, die het hele seizoen een stabiele indruk maakte bij Real Madrid, speelde een dramatische wedstrijd en zag er bij enkele tegendoelpunten niet goed uit. Roemenië wist hier dus optimaal van te profiteren.

Met drie punten kan een land zomaar naar de volgende ronde op dit EK. Op het moment dat de Roemenen nog één punt pakken, lijken ze zeker van de volgende ronde. Door het uitstekende spel wordt er niet direct een nederlaag verwacht tegen België en aan een afslachting denkt bijna niemand.

Blessures en schorsingen

Doelpuntenmaker Marin is de enige speler aan de kant van Roemenië die een kaart pakte. Daarmee loopt hij het risico op een schorsing bij de volgende kaart.

Onderlinge ontmoetingen

Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat deze twee landen elkaar voor het laatst ontmoetten. Roemenië heeft betere herinneringen aan die wedstrijd dan België, aangezien de Belgen toen met 2-1 verloren. Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku waren toen ook van de partij en zullen gebrand zijn op revanche, niet alleen voor die nederlaag, maar ook voor de recente verliespartij tegen Slowakije.

Verwachte opstellingen Nederland – Frankrijk

Conclusie

Ondanks het tegenvallende begin van dit toernooi blijft België de favoriet voor deze confrontatie. Met een beetje meer geluk had de selectie van Tedesco de vorige wedstrijd gewoon gewonnen. Paniek is niet nodig; als de Belgen rustig blijven, lijkt alles goed te komen.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor België – Roemenië.

Welk land gaat winnen?

  • België pakt de eerste punten
  • Gelijkspel
  • Roemenië komt op zes punten
9+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie