Vitesse doet weer zaken met Brighton en verwelkomt jeugdinternational

Foto: Vitesse doet weer zaken met Brighton en verwelkomt jeugdinternational

Vitesse kan de rest van het seizoen beschikken over Adrian Mazilu. De 18-jarige aanvaller wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, waar de Arnhemmers in het verleden vaker zaken mee deden.

Mazilu speelt de rest van het seizoen in Arnhem

De hekkensluiter van de Eredivisie maakte de komst van Mazilu maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. Brighton nam het Roemeense talent deze transferperiode over van FCV Farul. De Engelsen denken dat het voor zijn ontwikkeling het beste is om elders vlieguren te maken, en kwam zo uit bij Vitesse. Het is zeker niet de eerste keer dat de twee clubs elkaar weten te vinden: eerder huurde het al Kjell Scherpen en Kacper Kozlowski van The Seagulls. De Poolse middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen in het GelreDome en zal aan het eind van deze jaargang normaliter terugkeren naar de Premier League-club.

“Mooie kans bij prachtige club”

Mazilu kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij Vitesse. “Dit is een ontzettend mooie kans voor mij. Vitesse is een prachtige club. Natuurlijk hoop ik de komende maanden belangrijk te kunnen gaan zijn voor het team. Ik heb er in ieder geval veel zin in en ga er vol energie voor”, liet de jeugdinternational weten op de website van zijn nieuwe club.

Technisch directeur Benjamin Schmedes zei dat de ploeg van Edward Sturing versterking kon gebruiken op de vleugels. “De vleugelpositie was een absoluut aandachtspunt. Helemaal met de langdurige blessure van Miliano Jonathans in het achterhoofd. Adrian is een talent en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan”, klonk het.

Goede zet van Vitesse?

  • Lijkt me zeker
  • Ik wacht nog even af…
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie