VI: Ajax maakt haast met laatste aankoop

Foto: VI: Ajax maakt haast met laatste aankoop

Ajax hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog een middenvelder aan de selectie toe te voegen. Sivert Mannsverk ligt op pole position om de overstap te maken, al is er wel haast geboden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Mannsverk mogelijk naar Ajax

Maurice Steijn heeft na het vertrek van Edson Álvarez naar West Ham United achter Benjamin Tahirovic geen échte controleur meer op het middenveld. Samen met Sven Mislintat heeft hij daarom besloten dat het goed zou zijn om deze zomer een dergelijke speler nog binnen te hengelen, waarbij Mannsverk bovenaan het lijstje zou staan.

De voetballer doorliep de jeugdopleiding van Sogndal en maakte twee jaar geleden de overstap naar Molde FK. In twee seizoenen tijd kreeg hij het voor elkaar om een basisplaats te veroveren en uit te groeien tot een sterkhouder. Dit seizoen kwam hij voorlopig tot 30 officiële wedstrijden, waarin hij zesmaal het net vond.

Onderhandelingen met Molde

De Amsterdammers hebben er dan ook vertrouwen in dat ze met Mannsverk de juiste man weten binnen te halen. De voorbije dagen zaten Molde en Ajax met elkaar om de tafel om het over de transfersom te hebben. Waar beide clubs elkaar lijken te naderen, kan de tijdsdruk volgens Voetbal International nog wel eens roet in het eten gooien.

De transferwindow sluit in Noorwegen namelijk al donderdagavond. Clubwatcher Reon Boeringa meldt dat Mannsverk inmiddels naar Amsterdam is afgereisd om alvast medisch te worden gekeurd en de persoonlijke details rond te maken. Molde FK zou hem daarnaast uitsluitend willen laten gaan als het op tijd een vervanger weet te strikken.

Is Mannsverk een versterking voor Ajax?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, zeker niet
596+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie