Verweij laakt keuze Koeman: “Geen hond in Nederland”

Foto: Verweij laakt keuze Koeman: “Geen hond in Nederland”

Ajax-watcher Mike Verweij zet vraagtekens bij de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal. Volgens de journalist van De Telegraaf lag Kenneth Taylor meer voor de hand dan Ryan Garavenberch,

Oranje-invitatie Ryan Gravenberch zorgt voor verbazing

“Dat Gravenberch erbij zit, is op zich opmerkelijk”, opent Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. “Hij heeft dit seizoen maar twee keer negentig minuten gespeeld, al is hij toch wel 26 van de 38 Premier League-wedstrijden in actie gekomen. Maar Kenneth Taylor heeft het één wedstrijd heel slecht gedaan in het Nederlands elftal, maar hij heeft zich heel knap herpakt in de tweede seizoenshelft.”

Verweij vervolgt: “Hij (Taylor, red.) speelde gewoon in Jong Oranje en dat deed Gravenberch niet. Hij bedankte op het moment dat hij een transfer naar Liverpool had gemaakt. Toen werd er hele stoere taal gesproken door Nigel de Jong, dat hij onderaan de stapel lag. Nou, kennelijk liggen Taylor en Proper nog verder onderop de stapel. Niet dat ik zeg dat zij in het Nederlands elftal horen, alleen als je een hele stoere maatregel neemt, dan is dat kennelijk ook heel snel weer veranderd.”

Principes weinig waard

Valentijn Driessen vindt het terugdraaien van die beslissing wél logisch. “Want het gaat om de beste spelers. Onderaan de stapel was in augustus vorig jaar en we zitten nu bijna in juni 2024. Dan kijk je gewoon naar de beste spelers. Er is geen hond in Nederland die Kenneth Taylor boven Ryan Gravenberch zou selecteren.” Verweij: “De principes zijn wel iets waard, want hij lag tijdelijk onderaan de stapel. Dat telt voor één of twee wedstrijden, maar je gaat iemand met zo veel kwaliteit en potentie toch niet een heel jaar dwarsbomen?”

Verweij benadrukt tot slot: “Ik ben het ermee eens dat Proper en Taylor geen Nederlands elftal-materiaal zijn, alleen dat zegt ook iets over Jong Oranje. Dat zijn wel de bepalende spelers van Jong Oranje. Voorheen paste je bepalende spelers van Jong Oranje moeiteloos in bij het Nederlands elftal. Kennelijk is die tijd voorbij.”

Eens met Verweij?

  • Ja
  • Nee
482+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie