EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Verlaat Ronald Koeman alsnog het EK?

Foto: Verlaat Ronald Koeman alsnog het EK?

Voorafgaand aan het toernooi was het de vraag of Ronald Koeman wel wilde afreizen naar het EK vanwege de ziekte van zijn vrouw. Die vraag werd gesteld op een persmoment voorafgaand aan het eindtoernooi door een Duitse journalist. Zijn vrouw, Bartina Koeman, heeft opnieuw te maken gekregen met borstkanker, maar de keuzeheer heeft geen moment getwijfeld om te gaan. Nu tijdens het EK stelde echter een Nederlandse journalist de vraag of Koeman niet alsnog moet vertrekken nu de prestaties van Oranje zo tegenvallen.

Is positie Koeman bij Oranje onhoudbaar geworden?

“Nee. Het is onder controle, dat betekent dat het goed gaat”, luidde het antwoord van Koeman destijds op het persmoment op de vraag van de Duitse journalist of hij had overwogen om niet naar het EK te gaan. Het eindtoernooi waarvan de bondscoach van Oranje had gehoopt dat zijn start en die van zijn manschappen een stuk beter was geweest.

Nederland begon weliswaar nog met een 1-2 overwinning op Polen, maar vervolgens ging het steeds minder. Tegen titelfavoriet Frankrijk werd het 0-0, maar dinsdag volgde een ware deceptie tegen Oostenrijk. Oranje oogde als los zand en ging met 2-3 ten onder. Daardoor werd men derde en wacht in de achtste finale hoogstwaarschijnlijk een zware tegenstander.

Ontslag dreigt voor Koeman

De Nederlandse journalist, luisterend naar de naam Valentijn Driessen, vroeg zich op de persconferentie na de verloren wedstrijd dan ook nog af in hoeverre de positie van Koeman nog houdbaar is bij een negatief resultaat in de volgende ronde. Conclusies wilde Koeman echter nog niet direct trekken. “Ik denk niet dat, dat een vraag is voor nu, want ik houd er niet zo van om vragen te beantwoorden van als, als, als…want als telt niet in het leven. Als dat eenmaal zo ver is, dan zal ik dat proberen te antwoorden. Ik ben verantwoordelijk voor dit en verantwoordelijk voor deze wedstrijd, maar we gaan naar de volgende ronde en we hebben nog een kans. Dan moet het wel veel beter in alle opzichten, maar het zit ook in het elftal dat dit kan. En als dat fout gaat, dan zou ik zeggen: stel die vraag nog een keer.”

Als het aan de vele Oranje-supporters ligt wordt Koeman echter nog per direct ontslagen, die op het sociale medium bakken met kritiek leverden op de bondscoach van Oranje. Een greep uit de reacties:

Moet Koeman meteen ontslagen worden?

  • Ja, per direct
  • Nee, pas na het toernooi
  • Nee, gewoon laten zitten tot en met het WK van 2026
5927+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie