‘Vergeten’ Feyenoord-aanwinst spreekt zich uit

Foto: ‘Vergeten’ Feyenoord-aanwinst spreekt zich uit

Door de stormachtige ontwikkeling van Quilindschy Hartman werd zomeraanwinst Marcos López al snel voorbij gestreefd. De international van Peru maakt nog steeds zijn minuten, maar heeft zich naar eigen zeggen veel ontwikkelt dit seizoen.

Marcos López en zijn transfer naar Feyenoord

Het was voor López een moeilijk begin in Rotterdam. De linksback, die over werd genomen van San Jose Earthquakes, sprak bijna geen woord Engels toen hij in Rotterdam-Zuid aankwam.

Inmiddels is dat wel anders, vertelt hij aan een interview met Feyenoord Media – zijn eerste perspraatje in het Engels. “Persoonlijk voel ik me heel lekker op het veld en daarnaast ook met het team”, begint López. “Ik heb een lange tijd minder minuten gemaakt. Zondag begon ik echt in de basis. Ik heb het gevoel dat ik goed speelde en het team ook. En nu pakken we de drie punten, dat is belangrijk voor ons.”

Tegen FC Utrecht mocht López weer eens vanaf de eerste minuut beginnen. Het hoge druk zetten, dat ook in de tweede helft aan bleef houden, ligt de linksback uit Peru wel. “Dat is de mentaliteit van het team. De trainer heeft het altijd over intensiteit, het hoog druk zetten op het veld. We weten dat we nog vier wedstrijden te gaan hebben. We moeten ons elke dag en elke wedstrijd verbeteren, maar we moeten scherp blijven en blijven spelen met deze intensiteit.”

De toekomst lacht López dan ook toe. Voor concurrentie is hij niet bang en zijn focus lijkt maar gericht op één ding: slagen bij Feyenoord. López: “Mentaal ben ik alleen maar bezig om een goede wedstrijd te spelen, omdat het voor mij belangrijk is om goed te spelen. Want er is sterke concurrentie met Quilindschy Hartman op de linksbackpositie. Ik voel me goed over mijn prestaties.”

Ajax
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 april 2024 20:39.

Gaat López slagen bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
1363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie