Veerman over Schouten: ‘Hoeven niets meer met elkaar te bespreken’

Foto: Veerman over Schouten: ‘Hoeven niets meer met elkaar te bespreken’

Het ‘blok van PSV’ kan deze zomer ook zomaar ‘het blok van Oranje’ gaan worden. Door de blessures van nu ook Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong solliciteren Jerdy Schouten en Joey Veerman naar een basisplaats.

Jerdy Schouten en Joey Veerman (PSV) samen in de basis bij Oranje?

Schouten hoorde tijdens de warming-up dat hij mocht gaan spelen tegen IJsland, door de blessure van Koopmeiners. “Dat is niet ideaal. Ik heb liever dat ik het de hele dag al weet. Je bereidt je toch net iets anders voor, als je op de bank zit. In de warming-up doe je als reserve ook heel andere dingen dan als basisspeler. Maar als het nodig is, dan moet je er staan. Het positieve is dat we wel twee goede wedstrijden op de mat hebben gelegd. Als Nederlands elftal moet je altijd voor de winst gaan.”

Compagnon Joey Veerman werd door menigeen aangewezen als de beste op het veld. “Ik hoop dat ik mezelf heb kunnen laten zien. Ik denk dat ik wel goed heb gespeeld.” Samenspelen met Schouten bevalt hem uitstekend. “Dat is voor mij super lekker. We zijn op elkaar ingespeeld. Ik denk dat we dat deze wedstrijd hebben kunnen zien. We hoeven het niet meer met elkaar te bespreken, dat gaat gewoon automatisch. We weten van elkaar precies hoe we lopen. Maar dat is logisch, want we hebben het hele jaar samengespeeld.”

Schouten vult aan: “Naarmate het seizoen steeds langer duurt, krijg je steeds meer automatismen tussen ons. Dat heb je vandaag wel kunnen zien. We hoeven niks tegen elkaar te zeggen. Als hij iets doet, weet ik wat ik moet doen. En andersom. (…) Ik moet het laten zien op deze positie en dan hoop ik dat de keuze op mij valt.”

Schouten moet ook in de basis op het EK

  • Eens
  • Oneens
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie