‘Veerman of Taylor is een wereld van verschil’

Foto: ‘Veerman of Taylor is een wereld van verschil’

Arie Haan mocht van De Telegraaf na het veelbewogen competitieweekend het elftal van de week samenstellen. Hij had daarbij een speciale plek ingeruimd voor Joey Veerman die hij tegen Ajax uitstekend vond spelen.

Kwaliteiten van Veerman

Veerman zorgde zondagmiddag met zijn creativiteit, steekpasses en loopvermogen voor een hoop gevaar in de achterhoede van Ajax. De Eindhovenaren domineerden een groot gedeelte van de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 3-0, wat voor een belangrijk gedeelte kwam door het goede spel van Veerman.

“Hij is gewéldig in zijn passing, dat weten we. Geef hem een meter ruimte, met spelers die goed anticiperen en dat is bij PSV vooral (Xavi, red.) Simons, en dan gebeurt er iets moois”, stelt Haan. “Als hij de bal heeft, duikt Simons die ruimtes en weet hij: die bal komt wel. Dat zag je voorafgaand aan de strafschop en bij de 3-0. Die diepteballen op snelheid, die zijn geweldig van hem.”

Kansen in Oranje

Haan vond Veerman tegen Ajax dermate goed voetballen dat hij hoopt dat Ronald Koeman hem komende zomer selecteert voor de finale van de Nations League. Volgens de oud-voetballer heeft Veerman namelijk het niveau om bij het Nederlands elftal te slagen. “Als het over Oranje gaat: als (Kenneth, red.) Taylor daar kan meedoen, dan kan hij ook zeker meedoen. Dat is een wereld van verschil.”

Taylor maakte in de laatste Interland onderdeel uit van de selectie van Koeman, maar wist niet te overtuigen. Op bezoek bij Frankrijk kreeg hij een basisplaats toebedeeld en haalde de oefenmeester hem nog vóór rust naar de kant. Bij Ajax verkeert Taylor de laatste maanden eveneens niet in een grote vorm.

Maakt Veerman in de bekerfinale tegen Ajax de openingstreffer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie is beter?

  • Veerman
  • Taylor
457+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie