Van Wonderen vreest Heerenveen-domper

Foto: Van Wonderen vreest Heerenveen-domper

Er dreigt een tegenvaller voor sc Heerenveen. Sterkhouder Pawel Bochniewicz is de komende tijd mogelijk niet inzetbaar voor de Friezen.

Bochniewicz wekenlang uit de roulatie?

Bochniewicz raakte bijna twee weken geleden geblesseerd tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd van Polen. Sindsdien kampt hij met rugklachten. “We zijn Pawel nu al twee weken kwijt en het kan ook nog wel een paar weken duren”, beaamt trainer Kees van Wonderen tegenover Omrop Fryslân. Of hij voor de winterstop nog terugkeert? “Dat hoop ik wel, maar deze blessure kan heel hardnekkig zijn. We hebben Pawel er het liefst zo snel mogelijk weer bij, maar ik kan niet precies zeggen wanneer dat zal zijn.”

Heerenveen speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Van Wonderen is op zijn hoede voor de Eredivisie-nieuwkomer. “Ik vind het een lastig te bespelen ploeg: ze winnen van Sparta, ze winnen van Utrecht en spelen thuis gelijk tegen Ajax. Ze hebben na een lastig begin hun speelwijze een beetje veranderd. Ze spelen enorm offensief, met veel één-tegen-één-duels. Ze spelen veel de lange bal en hebben veel beweging voorop.”

Tegelijkertijd heeft Heerenveen een stijgende lijn te pakken. Van Wonderen: “Dat zeggen we volgens mij bijna iedere week, maar we staan er goed voor. We hebben ons ontworsteld uit een lastige fase en de jongens ontwikkelen zich goed. Als wij zelf geconcentreerd zijn, maken we tegen Almere een goede kans. Ben je zelf niet goed, dan krijgen wij het in deze competitie tegen heel veel ploegen lastig.”

Gaat Heerenveen in het linkerrijtje eindigen?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie