Van ‘t Schip prijst Ajax-aanwinst en heeft boodschap voor Rensch

Foto: Van ‘t Schip prijst Ajax-aanwinst en heeft boodschap voor Rensch

Voor John van ‘t Schip is het geen uitgemaakte zaak dat Devyne Rensch de vaste rechtsback van Ajax is. De oefenmeester heeft ook het volste vertrouwen in Anton Gaaei, zo liet de oefenmeester blijken op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Van ‘t Schip maakte duidelijk dat er een gezonde concurrentiestrijd is.

Concurrentiestrijd tussen Gaaei en Rensch

“Hij is een welwillende jongen met veel potentie”, vertelde Van ‘t Schip over Gaaei. “Hij heeft tijd nodig om te wennen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het niveau aankan en beter kan worden.” Rensch keerde zondag terug van blessureleed, maar voor Van ‘t Schip is dat niet direct een reden om hem een vaste basisplaats toe te kennen. “Hij is zeker niet de eerste optie. Het gaat ook om fitheid. Het is belangrijk dat iedereen gaat spelen. We hebben alle spelers keihard nodig.”

Tegen Heerenveen begon Gaaei als rechtsback en met de Deen in de basis won Ajax met 4-1. Dat tot tevredenheid van Van ‘t Schip. “Als het gaat over welke overwinningen een team kunnen sterken, dan zijn dit zeker belangrijke overwinningen. Wanneer er niet altijd goed wordt gespeeld, maar je hem wel over de streep weet te trekken. Voor de karaktervorming van dit team was dit een hele belangrijke overwinning.”

De oefenmeester vindt het ook niet gek dat het vertrouwen nog broos is binnen zijn ploeg. “Het elftal komt ergens vandaan. Het is een erg jonge ploeg. Dan zijn houvast, patronen en duidelijkheid belangrijk om te geven. Dat zit er niet één, twee, drie in.” Van ‘t Schip wil graag Ajax wat anders zien spelen dan onder zijn voorganger Maurice Steijn. “Met een hoge intensiteit, kort erop en ballen veroveren. Dat zijn clichés, maar het hoort bij het Ajax-spel. Als dat een periode weinig aandacht heeft gehad, krijg je een conditionele prikkel.”

Wie zou jij opstellen als rechtsback?

  • Gaaei
  • Rensch
1588+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie