EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Marwijk op de bres voor ‘standvastige’ Koeman

Foto: Van Marwijk op de bres voor ‘standvastige’ Koeman

Bert van Marwijk heeft er begrip voor dat Ronald Koeman besluit om Memphis Depay in de spits te laten staan. Waar voetbalminnend Nederland de aanvaller juist uit de basis wil hebben, daar heeft de bondscoach van Oranje daar geen enkele seconde over getwijfeld.  In het programma L1 Sportzomer laat Van Marwijk weten hoe hij tegen de discussie aankijkt.

Van Marwijk toont begrip voor opstellen Depay door Koeman

“Dat er discussie ontstaat is logisch”, begint Van Marwijk bij het programma over de kwestie Depay. “Belangrijk is hoe de coach er mee omgaat en zich niet van zijn stuk laat brengen daarin. Koeman laat Memphis staan, maakt dus een duidelijke keuze en dat is goed. Iemand laten staan getuigt van een idee en standvastigheid.”

Koeman vertelde geen enkele twijfel te hebben over het opstellen van Depay. “Hij zal de druk ongetwijfeld voelen, maar ik denk dat hij dat op een goede manier gaat gebruiken omdat hij weet dat hij zich moet laten zien”, vervolgt Van Marwijk.

Zware wedstrijd voor Oranje

Wel verwacht Van Marwijk een lastige wedstrijd tegen de agressief spelende Oostenrijkers. “Zij spelen het bekende Vollgass-fussball, met heel veel energie. Met die intensiteit en dat fysieke spel moet je als tegenstander omgaan. Met name op het middenveld zal de handelingssnelheid hoog moeten zijn, om daar onderuit te kunnen spelen. Ik weet niet of wij dat op dit moment goed kunnen. Ik denk dat je in dit soort wedstrijden het ontbreken van Frenkie de Jong extra gaat voelen.”

Wie is volgens jou de beste bondscoach van Oranje geweest?

  • Van Marwijk
  • Koeman
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie