‘Van Hooijdonk mag vertrekken uit Italië’

Foto: ‘Van Hooijdonk mag vertrekken uit Italië’

Sydney van Hooijdonk mag vertrekken bij Bologna. De 23-jarige kan weinig indruk maken bij de Serie A-club, waar hij zeer waarschijnlijk geen toekomst meer heeft.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Spits maakt weinig indruk bij Bologna

Dat schrijft Corriere dello Sport. Trainer Thiago Motta is naar verluidt niet erg onder de indruk van Van Hooijdonk en zou hem niet zien als geschikte spits voor het elftal. Afgelopen zomer leek de 23-jarige Bredanaar al op weg naar de uitgang in Bologna, maar hij mocht uiteindelijk toch bij de groep blijven.

Een vertrek van Van Hooijdonk is echter alleen bespreekbaar als er eerst een vervanger wordt gehaald door de Italiaanse revelatie. Of het daadwerkelijk komt van een winterse move van Van Hooijdonk moet dus nog maar blijken. Het avontuur bij Bologna kan niet bepaald als een succes worden bestempeld: voor deze jaargang werd hij nog anderhalf seizoen gestald bij sc Heerenveen.

Concurrentiestrijd

Van Hooijdonk moet Joshua Zirkzee voor zich dulden, die juist veel indruk maakt. De Schiedammer wordt geregeld gelinkt aan een winterse transfer. Mocht het daadwerkelijk van een vertrek komen, verkleint de kans dat Van Hooijdonk ook de deur in Bologna achter zich dichtdoet. Afgelopen weekend kreeg de Brabanders pas zijn tweede Serie A-basisplaats dit seizoen. Hij wist in de competitie niet te scoren in negen duels.

Komt Van Hooijdonk tekort voor een topcompetitie?

  • Absoluut
  • Dat niet
2376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie